Kyung-sook Shin

Foto: Dahuim Paik

Utforska författaren

Kyung-sook Shin kommer från en liten by i Sydkorea, men har bott större delen av sitt liv i Seoul. Hon debuterade som 22-åring och har vunnit flera litterära utmärkelser i sitt hemland. Ta hand om min mor är hennes sjätte roman och den första att bli översatt till andra språk. 

För boken tilldelades hon i mars 2012 litteraturpriset Man Asian. Kyung-Sook Shin är både den första kvinnan och den första sydkoreanska författaren som får priset, som är på 200 000 kronor. Hon vann det i konkurrens med namnkunniga författare som Haruki Murakami och Amitav Ghosh.

 

Utgivning

Om boken

Över en och en halv miljon sålda exemplar i Sydkorea. Internationellt genombrott för en av Koreas mest framgångrika författare. Utgiven i 23 länder.

En enastående och rörande roman om en familjs sökande efter en försvunnen mor. En mor som försvinner en dag på Seouls centralstation när föräldrarna är på väg till ett av barnens födelsedagskalas. Vi får sedan följa familjen i deras sökande efter modern. Ett desperat sökande som får hela familjen att reflektera över sina relationer med modern. Makalöst berättat i fyra delar av dottern, äldsta sonen, maken och mamman. Ta hand om min mor är både en autentisk roman om livet i Sydkorea och en stark familjeskildring.
Läs mer

Kyung-sook Shin

Ta hand om min mor