Arne & Carlos

Utforska författaren

Arne & Carlos är två modeskapare som drivit sitt eget märke sedan 2002. Snart upptäckte de att det de själva tyckte mest om, och som de också fick bäst respons på från inköparna, var de stickade plaggen.

I dag jobbar Arne & Carlos endast med stickat. De använder traditionellt nordiska mönster, både praktiskt och som inspiration. De är båda extra svaga för julen - då är deras skaparglädje och kreativitet på topp!

Utgivning

Om boken

I den här boken återser vi de norska Arne & Carlos som på nytt tar oss in i deras stickvärld. Den här gången stickar vi tofflor, ett populärt och roligt ämne som går att variera i det oändliga.

Med grund i ett enda grundmönster lär du dig tre toffelmodeller: med högt skaft, med krage och träskomodell. Utifrån dessa modeller presenterar de sedan 30 olika tofflor att sticka på egen hand. Tofflorna är ofta inspirerade av traditionella norska och nordiska mönster, men Arne & Carlos stickar även moderna och fantasifulla tofflor för hela familjen och bekantskapskretsen. Vad sägs till exempel om mockasininspirerade tofflor med fransar, hästtofflor med svans och man, blommiga tofflor i flera varianter och jultofflor? Med hjälp av grundmönstret kan man naturligtvis också skapa egna kreationer.

Det är bra om du har stickat förut, några mönster är lite mer krävande och då är det bra att ha lite stickvana. Låt fantasin flöda och stig in i Arne & Carlos fötrollade stickvärld!

Läs mer

Arne & Carlos

30 tofflor

Om boken

Uppföljaren till den formidabla succéboken Julkulor, som har charmat hela stickvärlden.

I Sticka dockor får du möjlighet att bejaka din barnslighet och bygga upp ditt eget dockuniversum som barn, barnbarn, vänner, och inte minst du själv, kan glädjas åt och leka med. Arne & Carlos dockor utgår alla från grundmönster som sedan kan varieras i det oändliga. Du möter dockorna Siv, Agneta, Lolita och Arne & Carlos ute på deras äventyr i trädgården, i fjällen och till havs, på café och på andra roliga platser. Släpp fantasin lös och låt dig inspireras av de färgglada dockorna!

Om du är en riktigt skicklig stickmästare kan du försöka förstora de fina dockplaggen och sticka dem i barn- eller vuxenstorlek. Har du inte lekt med dockor förut så ger denna bok dig ett ypperligt tillfälle.

Läs mer

Sticka dockor med Arne & Carlos

Arne & Carlos

Sticka dockor med Arne & Carlos

Om boken

Julen är en speciell tid för de flesta av oss nordbor. Vintern är lång och mörkret kompakt. Vi tänder massor av levande ljus och kurar ihop oss i sofforna.

Men ändå är det något som fattas. Vi behöver något att sysselsätta oss med, alla de där långa, mörka kvällarna i soffan. Något som ytterligare kan lysa upp vintern.
Och det är här Arne & Carlos kommer in i bilden. Med hjälp av gedigen kunskap och erfarenhet lär de oss att sticka julgranskulor.
Sticka julgranskulor? Ja, ni läste rätt.

Med ett enda grundmönster kan du med hjälp av den här boken lära dig att sticka femtiofem olika julgranskulor att pryda din julgran och ditt hem med. De flesta med traditionella, nordiska mönster som passar extra bra på julen. Dessutom får du naturligtvis instruktioner om material, teknik, stickor, fyllning och extra utsmyckningar som glittergarn och strass. Självklart kan du ta avstamp i grundmönstret och designa dina egna julgranskulor. Sticka en uppsättning till granen, häng dem på dörren eller i fönstren - eller varför inte ge bort några stycken i julklapp?

Läs mer

Julkulor

Arne & Carlos

Julkulor