Brigitte Read

Utforska författaren

Brigitte Read har skapat virkade leksaker i över 15 år. Hon säljer också sina mönster världen över och har kurser i amigurumi.

Utgivning

Om boken

Fluffiga? Absolut. Gosiga? Definitivt. Söta? Självklart.

I Supersöta virkningar, en riktig måste-bok för alla virkare, hittar du massor av mönster för att göra en hel samling mjuka kompisar. Den innehåller 35 mönster och när du gjort dem kan du låta din egen fantasi ta vid. Projekten är lätta och använder enbart enkla bastekniker, vilket gör boken perfekt för nybörjaren som vill sätta ihop sitt alldeles egna zoo. Med inspiration från såväl bondgården som mer exotiska delar av världen kan du på egen hand virka allt från kattungar, koalabjörnar och krokodiler till färgglada fjärilar, valrossar och flodhästar.

Amigurumi är konsten att virka små stoppade djur som startade i Japan, men som har spridits över hela världen. När man har gjort klart sitt första djur är de flesta fast! Det är perfekta projekt för nybörjaren eller för den otålige - det går fort och resultatet blir supergulligt. Längst bak i boken finns ett teknikkapitel som man kan konsultera om man fastnar i ett mönster.

Förutom steg för steg-beskrivningar och tekniker får du självklart veta vilken typ av garner du behöver och ifall projektet kräver andra tillbehör som knappar eller annan utsmyckning. Dessutom fantastiska foton på djuren i sina rätta miljöer!

Läs mer

Brigitte Read

Supersöta virkningar