Fumie Kamijo

Utforska författaren

Fumie Kamijo och Rosie Short ligger bakom Bobby Dazzler, en hel värld full av quirky och eccentriska handgjorda karaktärer. Alla är deras egna modeller och har sin egen speciella historia att berätta. Genom åren har de skapat tusentals figurer som folk världen över samlar.

Utgivning

Om boken

För alla som älskar att skapa i allmänhet, och att sy i synnerhet, öppnar sig nu en ny värld av knepiga kreationer: möt fantasidjuren!

I den här boken, som lämpar sig såväl för den som nästan inte sytt alls innan som för den som är mer erfaren, möter vi 35 unika figurer. Med hjälp av lite tyg, tråd och knappar får de liv mitt framför ögonen på dig. Varje fantasidjur har sin egen personlighet, från elefanten Elsa som älskar balett men som tyvärr själv är lite för klumpig för att någonsin bli en elegant och graciös dansös till kluriga koalan Karl som är matteprofessor och alltid tuggar eukalyptusblad medan han löser de allra knivigaste matteproblemen. Nyfikna giraffen Glenn lägger däremot alltid näsan i blöt när han skvallrar över trädgårdsstaketet!

Varje figur är tydligt beskriven med mönster och vad du behöver för själva tillverkningen. Förutom symaskin, tråd och fyllnadsvadd kan det röra sig om överblivna eller ratade klädesplagg eller andra tygstycken, som till exempel en vit t-shirt, en blommig kjol, en finstickad tröja eller en stor svart knapp. Det innebär att när du sedan utgår ifrån vad just du har hemma så kan figurerna ta lite annorlunda skepnad och anpassas efter precis vad du gillar.

Det är med andra ord bara att leta fram symaskinen och lite gamla kläder, välja sin favoritkaraktär och sätta igång!


Läs mer

Fumie Kamijo, Rosie Short

Sy egna fantasidjur