Jennifer Egan

Foto: Pieter M. Van Hattern

Utforska författaren

Jennifer Egan, född 1962, är journalist och författare bosatt i New York. Hon debuterade 1993 med novellsamlingen Emerald City och har sedan dess skrivit flera romaner. Hon fick National Book Critics Circle Award och Pulitzerpriset för Huliganerna kommer på besök. HBO har köpt rättigheterna till boken och planerar att göra en tv-serie av den.

 

Utgivning

Om boken

Bennie Salazar, en åldrande före detta punkare som nu blivit skivbolagsmogul, anställer den rastlösa Sasha. Genom olika nedslag i deras liv skildras hur tid och musik formar oss människor.
Vi får möta Bennie när han försöker upprätta en relation med sin nioårige son, men också långt tidigare när han blev en del av punkscenen i San Francisco. Sashas gränslösa tillvaro skildras från medelålderns psykologdivan till en vild uppväxt i New York och Neapel.

Jennifer Egans kritikerhyllade Huliganerna kommer på besök liknar ingenting annat. Lika inspirerad av Proust som av Sopranos är det en roman som är ett rockalbum, eller ett rockalbum som är en roman. En tragedi, en komedi, en powerpointpresentation. En roman om vår tid, eller om den tid som flytt - eller med TS Eliots ord om att nutiden och dåtiden kanske är närvarande i framtiden. Vilka är de där huliganerna som kommer på besök? Varför vill de träffa oss? Vad har de egentligen att erbjuda?

Huliganerna kommer på besök belönades med Pulitzerpriset med motiveringen "en sinnrik undersökning om att bli vuxen och om att bli gammal i en digital tidsålder, en roman som visar på en hängiven nyfikenhet om hur kulturella förändringar sker i warphastighet".

Läs mer

Jennifer Egan

Huliganerna kommer på besök