Lesley-Ann Jones

Utforska författaren

Lesley-Ann Jones är rockjournalist och författare. Hon har fått många utmärkelser för sin journalistik. Hon har varit med på många Queen-turnéer och har för BBC producerat flera radiodokumentärer om Freddie Mercury. För närvarande sammanställer hon en dokumentärfilm om honom.

Utgivning

Om boken

Det här är tveklöst den definitiva biografin över Freddie Mercury. Lesley-Ann Jones är en hyllad brittisk rockjournalist och författare som varit med på många turnéer med Queen. Hon har under arbetet med boken haft tillgång till bandmedlemmarna och Freddies närmaste vänner - från barndomen till det bittra slutet. Så här 20 år efter hans död är det lättare för många att lätta på förlåten och berätta. Och minnas. Och sakna.

Resultatet av författarens gedigna arbete är ett fullödigt porträtt av en av rockens mest älskade och komplexa personer. Vi får följa Mercury från uppväxten på Zanzibar (han hade persiska rötter), de tidiga skolåren i Indien, till London och bildandet av Queen, den legendariska spelningen på Live Aid-galan 1985, hans omtalade promiskuitet - med både kvinnor och män - och de sista eländiga åren som aids-sjuk. Han avled 1991.

Mercury skrev några av bandets mest kända låtar, till exempel "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" och "Crazy Little Thing Called Love". Det var till stor del tack vare Mercury som Queen blev ett av världens mest populära band under 1970-, 1980- och 1990-talen. Han hade en alldeles speciell scennärvaro och ett gripande sätt att få publiken att sjunga med. Och hade en röst som kunde nå väldigt höga oktaver och toner som de flesta bara kunde nå i falsett. He will rock you!

Läs mer

Lesley-Ann Jones

Freddie Mercury