Karina Ericsson Wärn

Foto: Lydia Ericsson Wärn

Utforska författaren

Karina Ericsson Wärn är modeskribent samt författare till ett flertal böcker inom mode och livsstil, bland annat Chic - den kompletta garderoben (2004), Retro - en liten modehistoria (2008) och Skönhetsbibeln (2009). Hon är bosatt i Stockholm och Paris.

Margò Fallai Sjöblad bor idag på Djurgården i Stockholm och driver tillsammans med sin dotter butiken Maruschka de Margò på Birger Jarlsgatan 7 i Stockholm.

Utgivning

Om boken

Med osviklig näsa för kommande trender importerade Margò Fallai elegant modelyx till Sverige och Boutique Margot när den allmänna klädkoden löd träskor och något från Arbetarboden. Här får vi stifta bekantskap med en av Sveriges skarpaste affärshjärnor, eller som någon sagt: "Man tror att hon är gjord av spunnet socker tills man ska göra affärer med henne."

Margò Fallai berättar här tillsammans med modeskribenten och författaren Karina Ericsson Wärn ocensurerat om allt. Hur skuldkänslan gentemot föräldrarna kom att lägga grunden till ett extremt framgångsrikt modeimperium, kompanjonskapet med Yves Saint Laurent, sena nattklubbsnätter i Paris med 70-talets glamorösa jetsetfolk, behovet att vara oberoende (både vad gäller män och pengar), om de makalösa åren i Beverly Hills och det framgångsrika samarbetet med Gianni Versace i New York. Och om mötet med den italienska maffian ...

Margò Fallai är en mytomspunnen boutiquedrottning vars liv är som gjort för filmduken. Här finns allt: skönhet, jetsetliv, mode och åter mode, förmögenhet, spännande möten, fastighetsaffärer och investeringar i konst samt en extremt rationell hållning i alla lägen.

Läs mer

Karina Ericsson Wärn

Margò Fallai