Jan Johansen

Foto: Eva Lindblad

Utforska författaren

Jan Johansen, född 1966, sjöng sin väg in i svenskarnas hjärtan i Melodifestivalen 1995 då han vann med låten "Se på mej". Låten låg 15 veckor på Svensktoppens förstaplats och 30 veckor totalt på listan.

Men trots framgång och kändisskap upplevde han en själslig vilsenhet. För att döva smärtan började han dricka mer och mer, till slut gick det så långt att han höll på att supa bort både fru, barn och karriär. I september 2008 tvingades han välja - spriten eller familjen. Han valde familjen.

 

Utgivning

Om boken

Jan Johansen slog igenom över en natt i Melodifestivalen 1995 med "Se på mig" som parkerade högt upp på hitlistorna. Men bakom schlagereuforin och succén lurade ett annat rus ...

Det här är inte bara boken om Jan Johansens fängslande liv som musiker och schlagerartist utan också berättelsen om att komma tillbaka från ett långvarigt alkohol- och drogmissbruk. Att sluta dricka är inte det svåra, utan det är att fortsätta vara nykter.

Om detta handlar Jans bok, som han skrivit tillsammans med journalisten och författaren Colette van Luik, som vi känner från SVT och som författare till Stora boken om namn och Vem är Svensson? Hur gör man för att hålla sig nykter och att avstå från att trilla dit igen? Jans historia med många inblickar i musiker- och artistbranschen där frestelserna är många ger både handfasta och begripliga svar på detta, utan att svaren för den skull behöver vara enkla.

Jan berättar både utlämnande och utan att försköna hur han i drygt fyra år klarat av det, att se livet med nya ögon. Boken innehåller också en insiktsfull intervju med My Skarsgård, läkare och alkohol- och drogterapeut.


Läs mer

Jan Johansen, Colette van Luik

Med nya ögon