Lars Häller

Utforska författaren

Driver juridiska byrån Båtjuristen.se och skriver om båtjuridik i Praktiskt Båtägande. Jur. kand. LARS HÄLLER har sedan nästan tjugo år biträtt privatpersoner och företag vad avser båtar och båtliv. Han har sakkunskapen om båtar, motorer, tillbehör och övriga villkor som hör båtlivet till. Vidare har han medverkat och biträtt vid upprättande av avtal, förhandlingar, import och export och processer med mera inom båtbranschen.

Utgivning

Om boken

Många drömmer om ett båtliv i någon form, men utan rätt juridisk kunskap kan det bli en mardröm.

Juridik ombord syftar till att vägleda alla inblandade i en mängd typer av båtaffärer. Den innehåller praktisk båtjuridik med vars hjälp båtägare, köpare och säljare, hyrare och uthyrare kan undvika många obehagligheter praktiska såväl som ekonomiska. Att hyra eller köpa båt är en stor affär och det ökande antalet tvister som uppstår visar på en osannolik okunnighet och godtrogenhet bland alla inblandade. Med hjälp av denna bok skulle många av dem kunna undvikas!

Ur innehållet: Köpa och sälja båt, CE-märkning, besiktning, tjänster, import och export, hyra, försäkringar, finansiering, tvister med mera.

Texten är lättillgänglig, men ändå så juridiskt adekvat att den verkligen ger svar på frågor som dyker upp i samband med ett båtinnehav. Tack vare författarens långa erfarenhet av båtjuridik är alla situationer illustrerade med exempel på autentiska fall som han stött på eller varit inblandad i.

Läs mer

Lars Häller

Juridik ombord