Ingrid Hancock Bjerknes

Foto: Marte Garmann

Utforska författaren

Ingrid Hancock Bjerknes är grundaren till Hancock Cupcakes som är ett omåttligt populärt konditori i Oslo. Under sina studier vid Berkeley utanför San Fransisco blev hon fascinerad av cupcake-fenomenet och bestämde sig för att ta det med sig hem till Norge.
I juni 2009 öppnade hon Hancock Cupcakes som skräddarsyr cupcakes till såväl företag som privatpersoner. 2012 öppnade Starbucks i Oslo och de får alla sina cupcakes levererade från Hancock Cupcakes.
Cupcakes delar Ingrid äntligen med sig av alla sina bästa recept!

Utgivning

Om boken

Cupcakes har äntligen kommit även till Sverige för att stanna. Under de senaste åren har såväl bagerier och konditorier som tv-kockar och matbloggare anammat trenden. Med utgångspunkt i enkla basingredienser som mjöl, socker och smör får du reda på allt du behöver veta för att skapa dina egna cupcakes.

När norska Ingrid Hancock Bjerknes under en tid bodde i San Fransisco i USA bekantade hon sig med de bakverk som fanns överallt där, och föll pladask för de söta cupcakes som fyllde bageriernas fönster. Och hon är inte ensam - kön utanför Magnolia Bakery i New York, känt från tv-serien Sex & The City, ringlar sig alltid lång, full av turister från hela världen.

Den här underbart vackra boken är inte bara perfekt för den cupcakes-frälsta som är ute efter en ny utmaning, utan även för den som just satt igång. Här får du allt du behöver för att baka perfekta bakverk - enkla steg-för-steg-beskrivningar, experttips och hemliga tricks, pynt och tillbehör och vilken utrustning du behöver. Cupcakes är som små konstverk i miniformat, och i den här boken får du såväl 50 av Ingrids unika recept som massor av inspiration och kunskap för att skapa dina egna.

Ge bort världens saftigaste citroncupcakes i gå bort-present, servera äppelcupcakes till kaffet, överraska din käresta med sexiga mörka chokladcupcakes till frukosten på sängen eller fixa mintcupcakes till Fars dag. Eller testa att baka fotbollscupcakes, prinsesscupcakes eller Hello Kitty-cupcakes tillsammans med barnen, mojitocupcakes eller cosmopolitancupcakes för de vuxna, eller mer klassiska smaker som after eight-cupcakes eller skogsbärscupcakes. Eller varför helt enkelt inte prova allihop?

Läs mer

Ingrid Hancock Bjerknes

Cupcakes