Anne Skovgaard-Petersen

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Stora boken om bakning är en älskad klassiker och har under många år varit familjens stora bakbibel i Danmark. Nu kommer den till Sverige som ett måste för alla oss som vill känna degen mellan händerna och njuta av smaken och doften av nybakat - samtidigt som vi vet vad brödet innehåller.

För alla som vill experimentera med olika typer av mjöl, baka med mer eller mindre mängd jäst och pröva hur brödet förändras av att vara olika länge i ugnen. För alla oss som själva vill baka födelsedagstårtan till barnens födelsedagar, småkakorna till jul, servera läckra dessertkakor eller en fin kaka till kaffet efter en god middag.

Boken rymmer mer än 500 enkla och pedagogiska recept på alla slags bakverk. Rågbröd, grovt bröd, bullar och kringlor. Mjuka kakor, småkakor, tarter och våfflor. Dessutom får du en grundlig introduktion till olika baktekniker, ugnen och redskapen du behöver.

Ett utförligt råvarulexikon beskriver bland annat olika mjölsorter, olika fettämnen och även olika typer av jästmedel. Steg-för-steg-bilder visar olika tillvägagångssätt. Recepten är fyllda av lätta tips till inspirerande bakning!

Läs mer

Fugl Sigrid, Anne Skovgaard-Petersen

Stora boken om bakning