Samantha Santambrogio-Öberg

Foto: Patrik Cederman

Utforska författaren

Jag heter Samantha Santambrogio - Öberg och kom hit till Sverige från Milano 1996. Efter tio år som systemutvecklare bestämde jag mig att helt byta bana för att förverkliga min dröm.

Min dröm var att jobba med min livslånga passion för mat och tradition. Och idag är mat, kultur, tradition och Italien det jag sysslar med dagligen. Jag bedriver kurser i traditionell italiensk matlagning för större och mindre sällskap där jag lagar alla mina och min familjs recept, och ger tips och idéer på hur du lagar italiensk mat till vardags och fest som i Italien. Är idag också ansvarig utgivare för magasinet Al Dente som kommer ut med fyra nummer per år.

Utgivning

Om boken

Hur lagar man italiensk mat på riktigt? Inte ett recept på tomatsås utan fem. Inte samma olivolja till allt utan minst fyra olika. Inte kokfärdig gnocchi utan egenhändigt knådad. Inte bara en rätt på middagsbordet utan två, gärna tre och helst fyra. Det är italiensk mat på riktigt.

En lustfylld resa genom den italienska matkulturen i dofter, smaker och bilder. Samantha Santambrogio Öberg visar hur du tillagar, äter och umgås kring italiensk mat och hur du samtidigt använder dig av de bästa svenska råvarorna. Det här är en bok som drivs av kärlek till den italienska maten och det svenska landet.

Svenskarna lagar nämligen italiensk mat som aldrig förr, det behöver inte vara dyrt, svårt eller krångligt att äta gott.

Vi ses i köket! Eller på italienska: ci vediamo in cucina!

Läs mer

Samantha Santambrogio-Öberg

Al Dente