Daniel Röös

Foto: John Rosenlund

Utforska författaren

Daniel Röös och Karin Hedin Röös arbetar till vardags som journalister, redaktör och producent. Deras erfarenheter av byggprojekt för hemmafixare har de erhållit efter flera års engagemang på TV4:s långkörarsuccé Äntligen Hemma, som de arbetat med sedan programmets start 1997.

Tillsammans har de producerat hundratals reportage om projekt för hemmet, med ett pedagogiskt tilltal och med glimten i ögat har det instruerat och inspirerat hemmafixare i miljontals. Förutom att snickra ihop reportage, snickrar de även gärna på det egna lantstället, där projekten aldrig tycks sina.

Daniel har tidigare skrivit boken Martins bästa i samma genre.

Utgivning

Om boken

Stora boken för hemmafixaren är ett oumbärligt standardverk för hemmahantverkaren, såväl novisen som den mer erfarne.
Boken innehåller allt du behöver veta för att själv kunna snickra, fixa och utföra många projekt hemma - vare sig det gäller lägenheten, villan eller fritidshuset.

Här ryms pedagogiska bygginstruktioner och utförliga illustrationer för närmare 100 byggprojekt. Klassiska byggmoment beskrivs utförligt och förklaras steg för steg i text och bild. Handfasta råd och smarta hantverkarknep varvas med inspirerande foton och användbara verktygs- och materialguider som ger läsaren nödvändiga baskunskaper.

Exempel på byggprojekt: bygga altan, växthus och utekök, anlägga grusgång, mura en grill, måla om fasaden, lägga trägolv, bygga innervägg, plugga och fästa i vägg samt att tapetsera.

Denna reviderade utgåva av Hemmafixarbibeln har uppdaterats med bland annat nya spännande utomhusprojekt, aktuella byggregler och verktyg.

Läs mer

Karin Hedin Röös, Daniel Röös, Cornelia Thelander

Stora boken för Hemmafixaren

Om boken

Det nya oumbärliga standardverket för alla hemmahantverkare. Här hittar du allt du behöver veta för att våga ge dig på både stora och små projekt i hemmet och på uteplatsen.

Boken passar både novisen och den lite mer händige som redan klurat ut hur man öppnar verktygslådan, och kommer väl till pass vare sig du bor i lägenhet, hus eller torp. Hemmafixarprofilen Martin Timell har inspirerat och lärt ut sina finurliga byggtips i tv-programmet Äntligen hemma ända sedan slutet av 1990-talet. Programmet blev startskottet för den gör-det-själv-boom som tog hela Sverige med storm och som är starkare än någonsin idag.

Boken är fullmatad med rikligt illustrerade och pedagogiska bygginstruktioner, verktygs- och materialguider och grundläggande byggmoment enkelt beskrivna steg för steg. Boken är också fylld med inspirerande fotografier och handfasta tips och råd.

Exempel på projekt:

Bygga altan

Lägga stengångar

Mura grill

Måla om huset

Lägga trägolv

Plugga och fästa i vägg

Måla innertak

Bygga utekök

Tapetsera

Läs mer

Hemmafixarbibeln

Karin Hedin Röös, Daniel Röös, Martin Timell, Cornelia Thelander, Vendela Martinac

Hemmafixarbibeln