Skye Craig

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Färdas till en tid och plats där tepartyn och kafferep känns lika självklara som vackert porslin och broderade dukar. I den här vackert formgivna boken får alla sötsugna sitt lystmäte.

Med drygt 100 recept är det här boken för alla som vill laga desserter och bakverk som lockar såväl öga som gom. Boken inleds med ett antal basrecept som fungerar som byggstenar i vissa andra recept, men som också kan stå på egna ben eller kombineras efter eget tycke och smak. Vad sägs om sockerbräck, enkel chokladganache eller bärcoulis?

Sedan följer kapitel med härliga namn som Från hjärtat, Nyttiga njutningar, Lyxigt läckert och PS Jag älskar dig, som alla är fullproppade med fantasifulla och mumsiga recept på såväl bakverk och kakor som desserter, godis, glass och andra sötsaker. Jordnötsparfait à la Elvis Presley, chokladälskarens glassandwich, crème brûlée som den ska smaka och rosa kärleksmums är bara några av godsakerna. I slutet av boken hittar du tips på vackert pynt och frostingar att dekorera dina bakverk med, lite mindre sötsaker som tryfflar och annat godis, samt praktiska tips som underlättar när du ska laga recepten. Med andra ord finns här något för alla, såväl godisälskaren som kakmonstret och dessertentusiasten.

Med utsökta recept, läckra och personliga bilder som får det att vattnas i munnen, varm ton och tjusig formgivning är det här en hyllning till allt som är sött och den självklara boken för alla dessertälskare!

Läs mer

Skye Craig, Lyndel Miller

Himmelskt gott