Hugh Howey

Foto: Amber Lyda

Utforska författaren

Hugh Howey fick sitt genombrott som författare med två ung­domsromaner, Molly Fyde and the Parsona Rescue och Half way home. Precis som med Ull har han gett ut dem själv. Ull har legat på flera av Amazons topplistor och har sålt över 200 000 ex som e-bok. Ull är den första boken i en trilogi. Hugh bor i Florida med sin fru.

Utgivning

Om boken

I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden.

När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror.

Ursprungligen var Ull en novell som Hugh Howey publicerade själv och sålde via Amazon. När den gjorde succé fortsatte han att bygga ut historien, som numera är planerad till en trilogi.

Läs mer

Hugh Howey

Ull

Nyheter

Foto: Robert Eldrim/Netflix

21 september 2023

Böcker som blivit film och tv

Nyheter