Lena Dunham

Foto: Autumn de Wilde

Utforska författaren

Lena Dunham är skapare av den kritikerrosade teveserien Girls, där hon också är producent, manusförfattare och regissör. För sitt arbete med Girls har hon varit nominerad till åtta Emmys och vunnit två Golden Globes. Hon fick som första kvinna ta emot DGA:s (Directors Guild of America) pris för regi i komediklassen. Dunham har
också skrivit och regisserat två spelfilmer och skriver ofta för The New Yorker. Hon bor och arbetar i Brooklyn, New York.

Utgivning

Om boken

Lena Dunhams tv-serie Girls, där hon själv spelar huvudrollen, har gjort succé världen över och i sin bok återkommer hon till och spinner vidare på de teman som gjort serien så omåttligt populär.

"Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp."
Lena Dunham

Läs mer

Lena Dunham

Not That Kind of Girl