Robert Hilburn

Foto: Christopher Morris

Utforska författaren

Robert Hilburn var den ledande musikkritikern och popmusikredaktören på Los Angeles under mer än tre decennier. Hilburn har ägnat sig åt en omfattande rapportering om populärmusikens legender, som Bob Dylan, John Lennon, Elton John, Michael Jackson, Bruce Springsteen, U2 och – inte minst – Johnny Cash.

Utgivning

Om boken

Den omskakande sanningen om en av musikvärldens främsta ikoner vars mångskiftande karriär sträcker sig från 50-talets Sun Records med Elvis och Jerry Lee Lewis till den bejublade comebacken i samarbetet med demonproducenten Rick Rubin i mitten av 90-talet.

Som musikkritiker på Los Angeles Times följde Robert Hilburn Johnny Cash under hela hans karriär och kan därför teckna ett fullödigt och färgstarkt porträtt av "The Man in Black".

Robert Hilburn skildrar utförligt och detaljerat de höga toppar och djupa dalar som i samma dos präglade och plågade Cash liv. Som den starkt troende och hängivna person han var siktade han högre än nästa hit. Han ville använda sin musik till att stärka människors självkänsla och föra fram det han trodde var bäst för den amerikanska folksjälen. För många var Johnny Cash mer än musik - han var religion.

Tack vare sin mångsidiga och djupgående kännedom om Johnny Cash så lyckas Robert Hilburn skapa ett heltäckande och övertygande porträtt om en av populärmusikens största ikoner; Cash var inte bara en av de dominerande artisterna inom countrymusiken utan också en inflytelserik artist i hela rockvärlden - ja, han personifierade själva rockmyten. Hilburn visar att hans liv var mörkare och hans musikaliska och lyriska uttryck mer insiktsfulla än hans fans hittills kunnat föreställa sig.

I slutet av mars 2014 kommer ytterligare ett bevis på att Johnny Cash i högsta grad är levande: då släpps ett hittills okänt album, Out Among the Stars.

Läs mer

Robert Hilburn

Johnny Cash