Rikard Westman

Utforska författaren

Rikard Westman arbetar som fotograf, formgivare och skribent.

Utgivning

Om boken

Pilates är en av de populäraste träningsformerna i Sverige, och ligger ständigt på gymmens topplistor.

Med mer än 100 år på nacken är pilates en träningsform och livsstil för dig som vill ha enkla, fokuserade övningar att utföra i hemmets lugn utan komplicerade redskap. Pilates utvecklades under det tidiga 1900-talet av Joseph Pilates och fokuserar på styrka och smidighet, koncentration, centrering, rörlighet och balans, och utövas av människor världen över. Fokus ligger på "core", det vill säga styrka, stabilitet och balans i mage och rygg, något som är av central betydelse för alla med skrivbordsjobb eller småbarn. Pilates är en funktionell träningsform, vilket innebär att man tränar styrka i rörelser snarare än i specifika muskler, och att man i en och samma övning tränar både styrka, rörlighet, balans och koordination.

I den erfarna pilatesinstruktören Kristina Modigs bok hittar du ett enkelt och komplett pilatesprogram som är utformat för att utföra i hemmet. Övningarna är tydligt förklarade i utförliga bildsekvenser och text. Du får dessutom läsa om de sex principer som ligger till grund för pilates och hur du redan idag och på sikt kan förbättra hållning och balans. Mer än bara en träningsform, är pilates också en livsstil. Därför delar Kristina även med sig av sina bästa recept att må bra av, samt massor av inspiration och goda råd.

Med nyckelord som balans, hållning och koncentration har pilates blivit en av de mest populära träningsformerna i världen. Med hjälp av pilatesinstruktören Kristina Modigs grundläggande pilatesprogram, mat- och hälsofilosofi tillsammans med vackra och tydliga fotografier, erbjuder den här boken ett sätt att bli starkare, spänstigare och smidigare.

Läs mer

Rikard Westman, Kristina Modig

Pilates