Kristin Lundell

Foto: Martin Vallin

Utforska författaren

Kristin Lundell är född 1981 i Stockholm. Som 19-åring handplockades hon till Svenska Dagbladets kultursidor där hon under tretton år skrev krönikor, kritik och intervjuer. Sedan februari 2014 finns hennes texter att läsa i Aftonbladet. Hon har också skrivit i Elle, Plaza och var en av författarna i antologin Noll noll. Decenniet som förändrade världen som gavs ut 2010.

Vid sidan av skrivandet har Kristin Lundell synts i tv-program som SVT:s Studio Pop och varit programledare och producent på Sveriges Radio. Hon är dessutom medlem av kulturpanelen i SVT:s Gomorron Sverige. Busskungen är hennes första bok.

Utgivning

Om boken

Greyhound Bus är ett av världens mest kända varumärken, men mannen som grundade bussbolaget är en hittills okänd svensk entreprenör i klass med Ingvar Kamprad och Erling Persson. Med sextio dollar på fickan drog Martis-Jerk som artonåring över Atlanten, där han tog sig namnet Eric Wickman.

Det är över hundra år sedan men företaget han grundade lever än och har blivit en symbol för Den amerikanska drömmen.

Parallellt med den aldrig tidigare berättade historien om Busskungen får vi följa med författaren Kristin Lundell på en resa med Greyhound i dag. Det är en färd genom ett helt annat Amerika än det land som Busskungen från Våmhus erövrade och knöt samman med sina blänkande bussar.

Läs mer

Kristin Lundell

Busskungen