Malin Elmlid

Foto: Oliver Helbig

Utforska författaren

Malin Elmlid lanserade The Bread Exchange 2008 då hon arbetade inom modeindustrin. Sedan dess har hon bytt bort mer än 1000 bröd mot saker som inspirerar henne (men aldrig mot pengar). Malin bor i Berlin och The Bread Exchange är hennes första bok.

Följ henne på TheBreadExchange.com och @breadexchange.

Utgivning

Om boken

"Jag bakar bröd. Vill du ha det så byter jag det mot nästan vad som helst. Men inte mot pengar. Jag byter det mot vad som helst som kan inspirera mig. Mot att du lär mig något. Jag byter det mot något som du kan bättre än jag. Något jag aldrig vetat existerade och aldrig kunnat uppleva om det inte varit för att du velat byta bröd med mig."

I slutet av 2008 startade Malin Elmlid sitt projekt The Bread Exchange. Hon hade börjat experimentera med surdeg och bakade så mycket att hon till slut inte kunde äta upp allt själv. Hon gav bort till vänner och bekanta och snart började de ge henne saker tillbaka. The Bread Exchange var fött.

Med utgångspunkt i brödet tar Malin med oss på en resa över hela jordklotet, och surdegen följer med överallt: Berlin, Stockholm, Kabul och San Francisco.

The Bread Exchange är en bok för alla bröd- och matälskare som vill följa med på en annorlunda resa världen över, och möta både platser, människor och recept som stannar kvar långt efter det att brödet är uppätet.


Läs mer

Malin Elmlid

The Bread Exchange