Kjell Bergqvist

Foto: Hans Christiansen

Utforska författaren

Kjell Bergqvist, född 1953, är en av våra mest folkkära skådespelare. År 2001 fick han en Guldbagge för huvudrollen i Den bästa sommaren (2000) och 2002 nominerades han för huvudrollen som Leif i Leva livet (2001). År 2010 tilldelades han en Guldbagge i kategorin Bästa manliga biroll för rollen som Jonny i Bröllopsfotografen (2009).

Utgivning

Om boken

Kjell Bergqvist är en mycket uppskattad skådespelare, både på scen och på filmduken. Hans engagemang för de utsatta är stort, framförallt för kvinnor och barn.

Bakom allt det här ligger egna erfarenheter och värderingar från livets stig. En kärleksfull uppväxt i Högdalen där halvsyskon dyker upp var och varannan dag, via päronglass i nyllet på rektorn i första ring med relegering som resultat.

Det här är en berättelse från de första stapplande stegen till i dag. Alla gamla kolleger, från Sif Ruud till Tommy Körberg, som har påverkat Kjelle i hans yrke. Det handlar om ett liv med en förbrytare, om möten med drottningen och middag med regeringen. Om Kjelles alla kvinnor med bland annat sju år i en romsk familj och äktenskapet med Miss Universum.

Sorg och glädje, och fantastiskt roligt.

Läs mer

Kjell Bergqvist, Hans Christiansen

Kjelle Berka från Högdalen