Mia Gahne

Foto: Jennifer Glans

Utforska författaren

Mia Gahne är matskribent, frilansjournalist, översättare, redaktör, copywriter, receptmakare och matstylist. Hon har tidigare varit medförfattare till en rad kokböcker med bland andra Jill Johnson, Ernst Kirsteiger, Börje Salming och Annika Sörenstam men även gett ut två egna böcker Sommarlätt (ICA Bokförlag 2013) och Mitt New York (Karavan Förlag 2015). Mia Gahne fick 2011 Gastronomiska akademins guldpenna.

Utgivning

Om boken

Sommarboken för alla oss som drömmer om vackra blommor, doftande grill och surrande bin. Inga krångliga råvaror, bara enkla och goda recept.

Vi längtar efter enkel mat som får oss att må bra. Ut med de stinna långkoken och in med det lättsmälta och snabblagade. Frossa i färg, frukt och grönt. Se till att bli stamkund på traktens gårdsbutiker. Av bara farten blir vi lite nyttigare än vanligt, utan förargliga pekpinnar.

Somriga sallader bjuder på ett 70-tal recept på alltifrån sallader till röror, grillat och hembakat, med betoning på sallader. Beprövade, personliga sommarfavoriter blandas med nyskapande, annorlunda och kul mat. Gemensamt för dem alla är att de består av ingredienser som går att få tag på i första bästa lanthandel.

Läs mer

Maria Gahne

Somriga sallader