Monique Schwitter

Foto: Matthias-Oertel

Utforska författaren

Monique Schwitter är förr 1972 i Zürch men bor och arbetar sedan 2005 i Hamburg. Hon debuterade 2006 med novellsamlingen Wenn's schneit beim Krokodil som belönades med Robert Walser Preis för bästa debut. Med romanen Det ena i det andra (2015) introduceras hon på svenska.

Utgivning

Om boken

Det är kväll och barnen sover. I rummet intill sitter hennes man Philipp och läser sina mejl. Plötsligt får hon lust att leta efter Peter på internet. Peter, som var hennes första pojkvän. Vad har det blivit av honom?

Efter att ha arbetat som skådespelare och dramatiker vill hon nu utforska sitt eget liv. Och i den processen träder 12 män fram, de män hon har mött. Några av dem har hon fortfarande kontakt med, andra inte. Sökandet formar sig till en berättelse om nuet och det förflutna, som till sist är oupplösliga. Kärleken kommer och går, den ena kärleken glider in i den andra och de lever inuti varandra.

Monique Schwitter berättar om kärleken både underhållande och tankeväckande. Det ena i det andra är en okonventionell kärleksroman och relationerna som beskrivs är upphetsande, intensiva och vilda, långa och korta men aldrig förutsägbara. Samtidigt vidgas perspektivet till huvudpersonen själv, och bilden av den perfekta modern och hustrun blir allt mindre helgonlik. Monique Schwitters starka och innerliga behandling av kärlek, lust och sorg är imponerande äkta och omedelbar.

Läs mer

Monique Schwitter

Det ena i det andra