Winnie M Li

Foto: Grace Gelder

Utforska författaren

Winnie M Li är författare och producent som arbetat med konstnärlig verksamhet på tre kontinenter. Hon är född i USA och utbildad vid Harvard och har tidigare bl.a skrivit reseböcker, producerat långfilmer och utvecklat projekt inom ekoturism. Winnie M Li är också aktiv med festivalen Clear Lines som syftar till att öka öppenheten kring sexualiserat våld i kvinnors nära relationer. Ett mörkt kapitel är hennes litterära debut. Winnie M Li är bosatt i London.

Utgivning

Om boken

Vivian är en taiwanesisk-amerikansk kosmopolit som lever ett hektiskt liv Londons filmbransch. Johnny Sweeney är en femtonårig pojke, son till irländska resande, som lever i samhällets utkant. Deras vägar korsas en vacker vårdag i Colin Glen Forest Park dit hon begett sig för att vandra och han på jakt efter sitt nästa offer. Det blir Vivian som kommer i Johnnys väg, men bådas liv ska efter det fruktansvärda dådet förändras i grunden . De tvingas var och en på sitt sätt att konfrontera det förflutna.

I en suggestiv roman, som har den psykologiska spänningsromanens form men med självbiografisk botten, växlar Winnie M Lis berättelse mellan Vivians och Johnnys perspektiv såsom deras liv gestaltar sig före, under och efter våldtäkten.Det här är berättelsen om ett ögonblick som förändrar två människors liv för all framtid.

Läs mer

Winnie M Li

Ett mörkt kapitel

Recensioner

”Winnie M Lis debutroman är skrämmande stark” /Lotta Olsson

Nyheter

6 februari 2018

En skrämmande stark debutroman

Nyheter