Erica Dahlgren

Foto: Alexandra Ellis 2017

Utforska författaren

Erica Dahlgren är journalist och radioproducent sedan 20 år tillbaka, med en lång rad produktioner inom Sveriges Radio bakom sig. Hon är för närvarande krönikör i P1.

Sedan 2011 har hon och Clara Lidström arbetat tillsammans, med framför allt radioproduktioner för P1. Under 2015/2016 var båda sjukskrivna för utmattning och då föddes idén om att skriva den bok de själva skulle behövt läsa när de blev utmattade. Utmattning och vägen tillbaka är ett återkommande tema i deras gemensamma podcast En underbar pod.

Utgivning

Om boken

Migränanfall som avlöser varandra. En bortdomnad ansiktshalva och ett rusande hjärta. Läkarbesök som aldrig leder någonvart. Kan det vara något fel på sköldkörteln? Varför vill jag bara sova men kan omöjligt vila mig pigg igen?

Det här är en berättelse om den nya folksjukdomen utmattningssyndrom. Erica Dahlgren och Clara Lidström har själva kraschat in i den berömda väggen - och är nu på väg tillbaka. Tillsammans har de skrivit en personlig och trösterik bok att hålla i handen för alla de som redan är, eller riskerar att bli, utmattade.

Med både sorg och humor berättar de om vägen dit och vägen tillbaka. Om varningstecknen som fanns men ignorerades. Om oro, ångest och vikten av återhämtning. De frågar sig vem man är när man slutat prestera, intervjuar experter och delar med sig av de metoder som de själva tycker varit till stor hjälp.

Läs mer

Clara Lidström, Erica Dahlgren

Hjälp jag är utmattad

Nyheter

Foto: Alexandra Ellis

18 april 2018

”Varför bär inte benen längre? Är det en stroke?”

Nyheter