Du Sautoy Marcus

Utforska författaren

Marcus du Sautoy är professor i matematik på universitetet i Oxford och har vunnit åtskilliga priser för sitt arbete. Hans forskning täcker över många områden, bl.a. gruppteori, nummerteori och modellteori, och han har varit ovanligt framgångsrik i sina försök att förklara matematiken för allmänheten. Han har skrivit flera bästsäljande böcker.

Utgivning

Om boken

Fåglar gör det. Bin gör det. Till och med loppor gör det. Såväl människor som djur har alltid använt räkning för att försöka navigera sig fram i livet. Genom nedslag i människans och matematikens gemensamma historia ger professor Marcus du Sautoy, en av världens mest framstående matematiker, spännande bilder av vårt behov att förstå och tolka världen omkring oss, och bortom oss. Hur vi använt benen i kroppen, månens rörelser och talens delbarhet - allt vi haft till hands - för att försöka skapa ordning och förutsägbarhet.

På vår väg mot oändligheten får vi bland annat följa med i sökandet efter det magiska talet pi och till upptäckten av irrationella tal. Vägen mot målet är oupphörligen fascinerande, och börjar kanske inte med 1, 2, 3 ... Det här är utmanande hjärngymnastik med existentiella förtecken.

Små sätt att leva stort är en serie korta, kärnfulla och underhållande böcker som med hjälp av de bästa avsändarna och de smartaste metoderna försöker lära oss något nytt: Talanger vi alltid drömt om att ha, saker vi alltid velat göra, tankar vi knappt vågat tänka.

Läs mer

Marcus du Sautoy

Lär dig räkna till oändligheten