James Rhodes

Utforska författaren

James Rhodes föddes i London 1975 och var en entusiastisk pianospelare som ung. Som 18-åring erbjöds han ett stipendium för att studera vid Guildhall School of Music and Drama men valde universitetet i Edinburgh. Ett år senare lämnade han skolan och slutade samtidigt spela piano. Efter ett sammanbrott fem år senare tog han upp musiken igen och är idag konsertpianist, men också skribent och programledare på tv och radio i hemlandet England. Hans självbiografi Instrumental blev mycket väl mottagen och såldes till flera länder.

Utgivning

Om boken

Drömmen om att kunna spela ett instrument hamnar ofta långt upp på människors önskelistor. James Rhodes är konsertpianist och lovar att allt man behöver för att kunna spela ett klassiskt stycke av Bach (Preludium nr 1 i C-dur) är två händer, ett piano eller en keyboard, 45 minuters övning per dag och sex veckor. Detta gäller alltså även den som inte tror sig kunna något om musik eller någonsin rört ett piano. Metoden han använder är enkel, ögonblicklig, lätt att ta till sig och omedelbart belönande. Som ett Tinder för potentiella pianister, säger han själv.

På 60 sidor får man här ett slags stilla meditation och färdighetsträning i kombination. Att kunna spela ett av den klassiska musikens mästerverk kommer i stort sett på köpet.

Små sätt att leva stort är en serie korta, kärnfulla och underhållande böcker som med hjälp av de bästa avsändarna och de smartaste metoderna försöker lära oss något nytt: Talanger vi alltid drömt om att ha, saker vi alltid velat göra, tankar vi knappt vågat tänka.

Läs mer

James Rhodes

Lär dig spela piano