Nya ljudböcker hos Storytel – hösten 2018

Datum

12 November 2018

Här är alla våra senaste ljudböcker hos Storytel. Romaner från Jonas Gardell, Helena von Zweigbergk och Malou von Sivers. Spänning från bland andra Hjorth Rosenfeldt, Cilla & Rolf Börjlind och Michael Connelly. Underbara feelgoodromaner från namn som Liz Fenwick och Jenny Fagerlund. Memoarer och faktaböcker. Kort sagt, något för de flesta smaker!

Romaner

Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell
Till formen en släktkrönika om den bortglömde författaren Jonas Gardell och hans familj. En familj som nog är bra på många sätt, men som inte tror på svaghet. Och kring sina hemligheter och icke önskvärda sanningar bygger man legender. När Jonas föds är Ingegärd nära att dö. Men när hon ligger med spädbarnet på sitt bröst och ser in i den nyföddes ögon förstår hon att för den här hjälplösa krakens skull måste hon fortsätta leva. Där och då bildar modern och sonen ett förbund som de aldrig ska bryta.

Olycksbarnet av Malou von Sivers
Under det glada tjugotalet finns en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet ute i världen. Men villan i Äppelviken är full av sorg. Axel Silversjös älskade hustru har dött i barnsäng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet, orsaken till att idyllen slagits sönder. Axel finner nytt hopp i den unga och livsglada Hedvig. Men kan han vända blicken från det förflutna, från den krossade drömmen till den nya vardagen? Vi får följa Edwins uppväxt där han lider för sin fars inre kval och svär på att aldrig bli som honom. Han är rädd att han ärvt såret, som en förbannelse.

Totalskada av Helena von Zweigbergk
Agneta och Xavier har levt ett långt äktenskap. I takt med att barnen lämnat hemmet är det som att avståndet dem emellan ökar. Grälen och striderna är över. Det har ju ett bra liv, en tillvaro fylld av trygga vanor, och de har utvecklat en ömsesidig tolerans. Men kanske har detta ett pris? Men när katastrofen kommer är det utifrån. Det är Agneta som är den skyldiga. Hur ska hon överleva skulden? Och när de förlorat sitt hem, hur hemma är de med varandra, egentligen? Vad är värt att slåss för? Och vad ska man släppa för att kunna gå vidare?

Bortom solens strålar av Arkan Asaad
Knappt tre år gammal anländer Amàr med sin familj till Sverige. De flyttar in i en välmående svensk förort, etablerar sig och skapar sig ett gott liv. Tills en dag. Fadern får ett samtal, ett första livstecken från hemlandet. Det visar sig att de som blev kvar har fått betala ett högt pris för deras frihet. Tyngda av skyld raserar allt han byggt upp och familjen tvingas flytta till en förort försänkt i fattigdom och misär. Amàr är dock fast besluten om att hans öde inte är förutbestämt och kämpar för att hitta mening i sin nya tillvaro. Men faderns våldsamhet eskalerar, vilket gör att ingen längre kan känna sig säker.

Spänning

En högre rättvisa av Hjort Rosenfeldt
Riksmordkommissionen är splittrad. Vanja arbetar tillfälligt i Uppsala och utreder en serie otäcka våldtäkter. Sebastian åker runt i landet och pratar om sina böcker. Torkel, Ursula och Billy har egna angelägenheter. Men när ett av våldtäktsoffren hittas död måste teamet samlas igen. Ledtrådar tyder på att offren inte är slumpvist utvalda. Men vad är kopplingen mellan dem? Och varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram?

Kallbrand av Cilla & Rolf Börjlind
I Stockholm sprängs en familj ihjäl i sin bil och Olivia Rönning får i uppdrag att utreda fallet. Utredningen drar ner henne i en värld av sexuella övergrepp och ett nät av män som gör vad som helst för att behålla sin makt. Tom Stilton befinner sig i en kanot på andra sidan jorden i ett försök att förlika sig med det han gjort. I fickan har han ett foto på en okänd man och namnet på en försvunnen flodbåt.

Två sorters sanning av Michael Connelly
Harry Bosch arbetar deltid som volontärpolis i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag kallas han till ett apotek där de två ägarna har blivit mördade. Utredningen leder in i den smutsiga miljardindustrin som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat. Samtidigt gör sig Boschs tid hos Los Angeles-polisen påmind då en dömd mörare hävdar att Bosch satte dit honom på falska grunder. Och det verkar finnas indicier som stöder anklagelserna.

Det straff hon förtjänar av Elizabeth George
I den engelska småstaden Ludlow anklagas diakonen Ian Druitt för pedofili och den lantliga idyllen spricker. Efter att Druitt häktats avlider han på polisstationen och oron växer. Har han begått självmord eller blivit mördad? Barbara Havers och Thomas Lynley skickas till Ludlow för att undersöka om några fel begåtts av den lokala polisen. Väl där upptäcker de att befolkningen har något att dölja. Kriminalpolisernas skicklighet sätts på prov då de försöker avslöja lögnaktiga vittnesmål i utredningen av ett av deras mest svårlösta fall.

Feelgood

En dag i december av Josie Silver
Laurie är inte särskilt romantisk. Men allt förändras en decemberdag när hon tittar ut genom ett bussfönster. Och får syn på honom. För en kort stund står tiden still. Tills bussen åker och ögonblicket är över. Laurie går vidare, men mannen dröjer sig kvar i hennes tankar. Ett år senare möter Laurie sin bästa väns nya pojkvän, Jack O’Mara. Laurie känner genast igen honom. Laurie börjar dra sig undan från sin bästa vän i ett försök att dölja sina känslor, men vännen är fast besluten att de alla tre ska bli bästa vänner. Men hur slutar man vara förälskad? Och kommer Jack ihåg henne?

24 goda gärningar av Jenny Fagerlund
Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. En kväll stöter hon ihop med en äldre man som irrat bort sig i snöstormen och bestämmer sig för att se till att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé: hon ska utföra 24 goda gärningar, en för varje dag fram till julafton. Från att ha varit mestadels ensam möter Emma en mängd människor dessa vintriga dagar. Men är de goda gärningarna tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

Hemligheten i Cornwall av Liz Fenwick
På sin bröllopsdag får Jude kalla fötter och dyker aldrig upp i kyrkan. Skamsen och skuldmedveten tar hon sin tillflykt till Pengarrock, en fallfärdig herrgård i Cornwall där hon fått i uppdrag att katalogisera ett bibliotek. Men en ny ägare till herrgården dyker upp och vill sätta ut Pengarrock till försäljning. Tiden håller på att rinna ut för Jude om hon vill hindra försäljningen och avslöja hemligheten hon upptäckt efter efterforskningar i biblioteket.

Memoarer

Jag stannar till slutet av Fatemeh Khavari
Hösten 2015 kom över 20 000 unga afghaner till Sverige. 2017 var året då många av dem fick besked om att de inte fick stanna. Då var Fatemeh Khavari 17 år och hon blev ledare för tusentals ungdomar. Det här är en berättelse om vad ett liv på flykt gör med en människa. Om att bygga en folkrörelse av samhällets mest utsatta. Om kamp och organisering för att äntligen få stanna upp någonstans och börja leva, inte bara överleva.

Fakta

Boken om lagom av Göran Everdahl
Lagom, det svenska uttrycket för "inte för mycket, inte för lite", sprider sig som en löpeld över världen. I en tid där tidsbrist och strävan efter perfektion regerar har lagom kommit att hyllas som ett sätt att leva balanserat och hållbart. Här går Göran Everdahl på djupet med begreppet lagom och vilka uttryck det tar i våra liv.