Far och dotter Börjlind skriver ny thriller i ljud

Foto: Magnus Liam Karlsson

Datum

16 December 2019

Foto

Magnus Liam Karlsson

Den psykologiska thrillern Mörkret oss emellan är ett unikt projekt av Rolf och Molly Börjlind, skriven direkt för ljud. Du hittar den där ljudböcker finns – till exempel hos Storytel!

Rolf Börjlind behöver ingen närmare presentation efter framgångarna med hustrun Cilla som prisbelönta författare till deckarserien om Tom Stilton och Olivia Rönning och tv-produktioner som Springfloden och Beckfilmerna.

I Mörkret oss emellan skriver han tillsammans med dottern Molly Börjlind, utbildad vid Stockholms filmskola och debutant som författare.

– Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att skriva, berättar Molly Börjlind. Så när pappa frågade om jag var intresserad av att skriva tillsammans kom mitt svar blixtsnabbt. Jag tänkte att det skulle vara roligt att göra det här projektet med just pappa, då det känns som att vi har mycket att lära av varandra och det skulle bli roligt för oss båda att skriva över generationsgränserna.

Skrivprocessen för far och dotter ser likadan ut som när Rolf skriver med hustrun Cilla Börjlind, att först diskutera fram en historia från A till Ö, och sedan dela upp arbetet om vem som ska skriva vad.

– Det som skiljer sig här är att Molly och jag har skrivit en psykologisk thriller med ett språk anpassat efter det och att Mörkret oss emellan är skriven i jag-form och presens. Cilla och jag skriver deckare i imperfekt med en berättarröst och en större mängd karaktärer, säger Rolf Börjlind.

Kommer vi att få höra en fortsättning?

Mörkret oss emellan är en avslutad historia. Däremot kanske vi skriver ihop igen, säger Molly. Det var roligt att jobba med pappa!

Mörkret oss emellan är inläst av Nina Zanjani.