Alf van der Hagen

Utforska författaren

Alf van der Hagen (född 1962) är norsk författare och redaktör. Han var chefredaktör för Morgenbladet mellan 2003 och 2012. De senaste åren har han skrivit en rad uppmärksammade porträttböcker. För Dag Solstad. Uskrevne memoarer (2013) mottog Alf van der Hagen Kritikerprisen för bästa sakprosabok, och för Kjell Askildsen. Et liv (2014) blev han nominerad till Brageprisen. 
 

Suzanne Brøgger. Samtalsmemoarer är Alf van der Hagens elfte samtalsbok och den sjätte i genren "oskrivna memoarer".

Utgivning

Om boken

I Alf van der Hagens samtalsbok bjuds läsaren in till ett av Skandinaviens mest märkvärdiga och framstående konstnärsliv. Suzanne Brøgger är författare och intellektuell, performancekonstnär och musiker, landsbygdsbo och vardagsmystiker, och i det stora hela en förkämpe för det fria ordet och det goda humöret. Mest känd är hon för den självbiografiska romantrilogin Crème Fraîche, Ja och Transparence.

Brøgger har förverkligat 1970-talets slagord "det privata är politiskt" i ständigt nya former och livsfaser under mer än fyra decennier.

Hon berättar för Alf van der Hagen om sitt arbete och privatliv, sin syn på skrivande och politik, feminism och metafysik och om litteraturens plats i ett alltmer kulturfientligt samhälle.

Brøggers liv visar hur en stark Ja-vilja kan föra en människa både helskinnad och stärkt genom stora livskriser.

Läs mer

Alf van der Hagen

Suzanne Brøgger

Recensioner

”Alf Van Der Hagens Samtalsmemoarer är en fröjd för alla Brøgger-fans, så lyhört, så påläst, så inkännande och samtalen till text så väl transkriberade att ens första skepticism inför formen snabbt kommer på skam. Det är som att få läsa Brøgger, inte alls behöva nöja sig med någon halvmesyr till intervju där hennes ord misshandlats av en okänslig penna.”