Lotta Schelin

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Utforska författaren

Lotta Schelin är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Hon har vunnit VM-, EM- och OS-medaljer, har tre Champions League-titlar, fem Diamantbollar och är Sveriges främsta målskytt med sina 88 landslagsmål. Karriären avslutades 2018 och sedan dess har hon arbetat som expertkommentator, föreläsare och med CSR-frågor i ishockeyklubben Frölunda Indians.

Utgivning

Om boken

Lotta Schelin har gjort fler mål i det svenska landslaget än någon annan, 88 stycken på 185 landskamper, hon har fått Diamantbollen fem gånger, fler än någon annan kvinna. Hon har EM-, VM- och OS-medaljer, hon har vunnit Champions League tre gånger, franska ligan åtta gånger, vunnit skytteligan flera gånger i både Sverige och Frankrike och tagits ut i Fifas världslag. Hon är Sveriges mest framgångsrika damfotbollsspelare och räknat i faktiska ligasegrar och meriter den mest framgångsrika svenska fotbollsspelaren genom tiderna.

2018 beslutade hon sig för att sluta med fotbollen för gott. En allvarlig nackskada gjorde att fokus förflyttades från att återvända till fotbollsplanen till att komma tillbaka till livet. Här berättar hon för första gången om avgörande ögonblick på och utanför plan, vid såväl straffpunkter som sjukhussängar. Det blir en berättelse om vad drömmar kan kosta, men också om allt de kan ge.

Läs mer

Lotta Schelin, Rebecca Schelin

I huvudet på Lotta Schelin