Rebecca Schelin

Utforska författaren

Rebecca Schelin är journalist och var under många år en del av Göteborgs Postens sportredaktion. Sedan 2012 frilansar hon inom kommunikation och media och var stolt medieansvarig för fotbollsdamerna som vann det historiska OS-silvret 2016 och VM-bronset 2019.

Utgivning

Om boken

Lotta Schelin har gjort fler mål i det svenska landslaget än någon annan, 88 stycken på 185 landskamper, hon har fått Diamantbollen fem gånger, fler än någon annan kvinna. Hon har EM-, VM- och OS-medaljer, hon har vunnit Champions League tre gånger, franska ligan åtta gånger, vunnit skytteligan flera gånger i både Sverige och Frankrike och tagits ut i Fifas världslag. Hon är Sveriges mest framgångsrika damfotbollsspelare och räknat i faktiska ligasegrar och meriter den mest framgångsrika svenska fotbollsspelaren genom tiderna.

2018 beslutade hon sig för att sluta med fotbollen för gott. En allvarlig nackskada gjorde att fokus förflyttades från att återvända till fotbollsplanen till att komma tillbaka till livet. Här berättar hon för första gången om avgörande ögonblick på och utanför plan, vid såväl straffpunkter som sjukhussängar. Det blir en berättelse om vad drömmar kan kosta, men också om allt de kan ge.

Läs mer

Lotta Schelin, Rebecca Schelin

I huvudet på Lotta Schelin