Jack Fairweather

Foto: Barney Jones

Utforska författaren

Jack Fairweather är utrikeskorrespondent för Daily Telegraph och Washington Post. Han har varit inbäddad reporter under invasionen av Irak 2003 och byråchef i Bagdad, och hans krigsreportage har bl.a. belönats med en British Press Award. Han har tidigare skrivit böckerna A War of Choice ochThe Good War. Frivillig i Auschwitz utsågs till Costa Book of the Year 2019.

Utgivning

Om boken

Den polske motståndsmannen Witold Pilecki infiltrerade Auschwitz för att berätta för världen om vad som skedde innanför lägrets murar. Men han kunde inte ana de fasor som mötte honom.

Vad får en man att frivilligt låta sig deporteras till nazisternas mest ökända förintelseläger? Frivillig i Auschwitz är den osannolika berättelsen om en av andra världskrigets okända hjältar. En man som mot alla odds lyckades skapa en underjordisk armé inne i lägret, och smuggla ut information om nazisternas illgärningar till de allierade. Tyvärr lyssnade inte omvärlden förrän det var försent.

Journalisten och krigskorrespondenten Jack Fairweather har skrivit en grundlig, skakande och ohyggligt spännande berättelse om mänskligt mod som går utöver det vanliga.

Vinnare av Costa Book of the Year 2019.

Läs mer

Jack Fairweather

Frivillig i Auschwitz

Recensioner

”Det är skickligt berättat och mycket intressant, och boken är nära nog omöjlig att lägga ifrån sig.”

Skaraborgs Allehanda