Norstedts ger ut Helena Kubicek Boye

Foto: Jenny Leyman

Datum

7 Januari 2021

Foto

Jenny Leyman

Norstedts har tecknat tvåboksavtal med författaren Helena Kubicek Boye, som rönt framgångar med deckarserien om psykologen Anna Varga. Vi är väldigt glada över att Helena vill fortsätta sin deckarbana hos oss och en ny spänningsserie med en ny huvudperson är planerad att inledas 2022.

– Det här känns som ett fantastiskt nästa steg i min författarkarriär, säger Helena Kubicek Boye. Att få arbeta med Norstedts är en stor ära och nu kan jag även samla hela mitt författarskap i koncernen. Jag har skrivit för både Storytel och Rabén & Sjögren så det känns som ett självklart val. Den nya serien kommer rikta sig till både gamla och nya läsare.

– Jag har följt Helenas författarskap och imponerats av hennes förmåga att bygga spänning och skapa karaktärer man tycker om, samtidigt som hon väver in sin egen erfarenhet som psykolog i sina berättelser, säger förläggaren Erika Degard. Helena passar in perfekt på vår spänningslista på Norstedts, och jag ser fram emot att få samarbeta med henne och lyfta hennes författarskap ytterligare!

Helena Kubicek Boye är psykolog i grunden och hon nominerades till Stora psykologpriset 2010. Förutom deckarna om psykologen Anna Varga har hon skrivit Sömnsagor för barn (Rabén & Sjögren) och Storytels Somna-texter, inlästa av Mikael Persbrandt.