Jens Linder

Utforska författaren

Jens Linder är kock och journalist, skriver i Dagens Nyheter och driver matmagasinet Gastronaut. Han har skrivit ett tjugotal böcker, framförallt kokböcker, som vunnit priser vid Årets Svenska Måltidslitteratur och Gourmand World Cookbook Awards, men även andra fackböcker, essäer och en självbiografisk ljudbok. Han har tilldelats Tore Wretman-medaljen av Svenska Kockars Förening för "berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur", samt Guldpennan av Gastronomiska akademien.

Utgivning

Om boken

Det är något särskilt med att laga och äta mat ute. Det är som om smakerna blir tydligare och upplevelsen mer tacksam i en både tillåtande och utmanande miljö. Kanske finns det något äventyrligt och ursprungligt som påverkar oss? En lyckad tillagning och måltid utomhus blir hursomhelst ofta en lite större upplevelse.

Den här kokboken vill ta vårt uteätande till nästa nivå och visa hur enkelt vi - oavsett hur och var vi bor - kan fixa vårt käk under bar himmel, eller under parasoll eller presenning för all del. Till vardag och fest, mitt på dagen och sent om aftonen, och året runt.

Jens Linder går igenom olika tillagningsmetoder och ger sina allra bästa tips, och har delat upp bokens recept i vad som bäst förbereds inne och vad som lämpligen färdigställs ute. Från den enklaste snabbmaten till den festligaste fiestan.

Det här är boken man behöver för att våga ta steget bortom sommarkvällarnas grillklassiker och picknickens pastasallad. Handen att hålla i för att inspireras att laga nytt och mer utomhus - oavsett plats, utrustning eller väder.

Läs mer

Jens Linder

Äta ute

Nyheter

Foto: Petter Bäcklund

5 maj 2022

Våra senaste kokböcker

NyheterJens Linder