Catrin Villaume Fägerstrand

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Utforska författaren

Catrin Villaume Fägerstrand (född 1968) arbetar som kulturjournalist för Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten m.fl. och är verksam som copywriter för ett antal kommunikationsbyråer. Stulet barn är hennes debut.

Utgivning

Om boken

Maria Jung Yoon adopterades från Sydkorea till Sverige 1968. En flicka på två och ett halvt år och ett äldre, barnlöst par i Norrköping, det kan väl bara sluta lyckligt? Men i själva verket är hon över fyra år gammal och kvar i Seoul finns hennes biologiska föräldrar som undrar vart Jung Yoon och hennes två systrar har tagit vägen.
När Maria har bott hos sina adoptivföräldrar i två år får de ett brev från Socialstyrelsen som skriver att barnens biologiska föräldrar har krävt att få dem tillbaka. Marias biologiska föräldrar är varken fattiga eller lågutbildade sydkoreaner som svenska myndigheter har beskrivit dem, och Maria är inte räddad från nöd och svält. Tack vare mäktiga kontakter, massmedial uppmärksamhet och mutor till korrumperade tjänstemän får paret Huh slutligen kontakt med Marias svenska föräldrar.Det här är berättelsen om Maria Jung Yoon Huh Lundberg Ström, ett stulet barn."mycket lättillgänglig och intressant" BTJ

Läs mer

Catrin Villaume Fägerstrand

Stulet barn