Alex Keining

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Alex Keining (f. 1976) är född och uppväxt i Malmö. Hon är verksam som författare, regissör och manusförfattare och har bland annat regisserat de internationellt prisbelönade och Guldbaggenominerade filmerna Kyss mig, Pojkarna och The Average Color of The Universe samt skrivit tv-serien Lea som visades på SVT 2022. Alex Keining har tidigare skrivit två ungdomsböcker, Kannibalen är hennes debut för vuxna läsare.

Utgivning

Om boken

Patienten i det näst sista sjukrummet på avdelning 57 på S:t Clemens psykiatriska klinik har länge varit ett mysterium för personalen och de andra intagna. Det sägs att Carl Bengtsson begick ett bestialiskt mord på sin flickvän när han var ung, men nu är han en av de mest beskedliga på avdelningen för sluten vård. Ändå är det flera som höjer på ögonbrynen när han anses tillräckligt frisk för att slussas ut i samhället igen. Kan han verkligen ha blivit fri från de våldsamma drifter som en gång var så starka?
I hela sitt relativt korta liv har Bruno jagat efter bekräftelse. Hos Malik och de andra bröderna tycker han sig ha hittat det. Han har snabbt avancerat i den brutala hierarkin på Malmös farligaste gator men vill ha mer. Han vet att han ändå inte har någon plats i samhället så varför ens försöka passa in där? Ändå lyckas han fucka upp och döms till samhällstjänst efter att ha blivit tagen på bar gärning.Mannen han får i uppdrag att vara assistent åt är en mystisk outsider som inte verkar göra en fluga förnär. Det här ska nog bli ett lätt jobb, tänker Bruno när han kliver in i lägenheten. Men han är inte beredd på den ondska som sipprar ut från den före detta mördaren. Vem är Carl Bengtsson egentligen och vad gjorde han sig skyldig till för över 40 år sedan? Sakta kryper den fruktansvärda sanningen fram, men då kanske det redan är för sent ...

Läs mer

Alex Keining

Kannibalen