Amanda Lundeteg

Foto: Daniela Spiroska

Utforska författaren

Amanda Lundeteg är VD på stiftelsen Allbright som arbetar för jämställdhet, mångfald och inkludering i arbetslivet. Arvet du fick är hennes första roman.

Utgivning

Om boken

Alexandra är ung och chef, och förstod tidigt att hon kunde gå hur långt som helst. Att hon en gång adopterats från Sri Lanka är något hon försöker att inte tänka så mycket på. Hon vill inte vara en sådan där krånglig adopterad, allt har ju trots allt gått bra för henne i livet. Ändå googlar hon sin förstamammas namn varje kväll.
En dag får Alexandra för sig att hon ska göra ett DNA-test, mest för att hon är nyfiken på sin etnicitet. Från den dagen förändras allt, när mycket av det hon trott om sitt ursprung ställs på ända. Ju mer hon gräver i det förflutna, desto mer tvingas hon också konfronteras med sig själv - och sin omgivning. Till slut inser hon att hon måste återvända till Sri Lanka, för att verkligen förstå vem hon är.Amanda Lundetegs debutroman Arvet du fick är en gripande och livfull berättelse om att söka efter sig själv och att försöka hitta hem. Det är också en skildring av adoption, vithet och sexism i Sverige.

Läs mer

Amanda Lundeteg

Arvet du fick

Nyheter

Foto: Daniela Spiroska

8 augusti 2023

Debutroman om att försöka hitta hem

IntervjuerNyheter