Längtans ö

Författare

Victoria Hislop

Översättare

Sofia Boda

Längtans ö

Svenska

2009-03-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Sofia Boda

Författare

Recensionsdag

2009-03-30

Publiceringsdatum

2009-03-12

Bokinformation

Originaltitel

The Island

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113020792

Antal Sidor

375

Vikt (kg)

0.199

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

25-åriga Alexis Fielding kommer till Grekland från England för att söka sanningen om sin mors historia, en sanning som alltid hållits dold för henne. Men hon behöver också reda ut sin egen turbulenta tillvaro. Är den på ytan så perfekta pojkvännen perfekt för just henne? Och vad ska hon egentligen göra med resten sitt liv?
Resan leder henne till Spinalonga, en liten ö utanför Kretas kust, som fram till 1957 var Greklands spetälskekoloni. Dit skickades de drabbade i exil, utan hopp om att någonsin få återvända hem. Det visar sig snart att ön präglat kvinnorna i Alexis släkt under flera generationer.

Alexis mormors mor Eleni drabbades 1939 av spetälska och tvingades lämna sin man och sina två små döttrar bakom sig. Barnen, Maria och Anna, växte upp i Spinalongas skugga och valde helt skilda vägar för att hantera det. Maria skötte pliktskyldigt om sin far och vardagen medan Anna sökte spänning och passion så långt från familjen, och ön som splittrade den, som möjligt. Men alla olikheter till trots pekade systrarnas hjärtan i samma riktning, mot samma man, och deras öden förblev tätt och tragiskt sammanflätade.

Under sin tid på Kreta dyker Alexis djupare in i de hemligheter familjen så länge försökt förneka, och inser att deras historia, deras misstag och mod, i allra högsta grad kan ha förmågan att påverka hennes egen framtid.

Läs mer

Victoria Hislop

Längtans ö