Michelle Obama

Författare

Liza Mundy

Översättare

Patrik Hammarsten

Michelle Obama

Svenska

2010-03-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Översättare

Patrik Hammarsten

Författare

Recensionsdag

2010-03-29

Publiceringsdatum

2010-03-11

Bokinformation

Originaltitel

Michelle

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026954

Antal Sidor

238

Vikt (kg)

0.144

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Hon är rolig och vass, varm och rättfram, empatisk och krävande - och Barack Obamas mest inflytelserika rådgivare. Men vem är egentligen kvinnan som Barack kallar "bossen"? Liza Mundys målar i Michelle Obama ett intimt och avslöjande porträtt av denna starka kvinna och låter oss möta det mest dynamiska paret i dagens politik. Michelle är en välorganiserad pragmatiker; Barack charmören som inte plockar upp strumporna från golvet men som siktar mot stjärnorna.
Michelle Obama växte upp i en arbetarklassfamilj i Chicagos södra del. Föräldrarna ingöt tidigt i henne hur viktigt det var att studera och att ge tillbaka till samhället. Under 60- och 70-talets USA var rasmotsättningarna fortfarande starka, men Michelle lyckades ändå komma in på Chicagos kommunala skola för högpresterande elever. Själv säger hon att det inte var förrän hon började studera på Princeton som hon upplevde att färgen på hennes skinn gjorde henne annorlunda och underlägsen.
Mundy beskriver hur Michelle träffade Barack Obama och hur hennes livsval skapat den hon är i dag: En behärskad och lugn kvinna som är den första afro-amerikanska presidenthustrun, en samhällsledare, en sjukvårdsdirektör, och en mamma som ständigt kämpar för kvinnor, barn och andra i samhället utsatta personer eller grupper.
I denna mycket välskrivna biografi baserad på intervjuer med mer än ett hundra personer - inkluderat en med Michelle Obama själv - fångar Mundy den komplexitet och det anmärkningsvärda och otroliga liv Michelle Obama har levt och lever.

Läs mer

Liza Mundy

Michelle Obama