Dregen

Författare

Tore S Börjesson

Andreas Dregen

Dregen

2013-09-02

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2013-09-02

Formgivare omslag

Björn Rallare

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Niclas Brunzell

Format

Inbunden, E-bok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113055688

Böcker av författaren

Om boken

En biografi över Dregen är en självklarhet. Han är en rockstjärna i ordets rätta bemärkelse en celebritet, en stilikon, en self-made-man som gav upp alla tankar på ett vanligt liv redan i mellanstadiet. Dregen har aldrig haft en Plan B.

Som originalmedlem i The Hellacopters gjorde han hård och kompromisslös rock hipp igen. Att Hellacopters vann en Grammis med sitt debutalbum Supershitty to the Max (1996) säger en del, att det spelades in på tjugosex timmar säger ännu mer. Två år senare gjorde Dregen om bedriften att vinna en Grammis; denna gång med sitt andra stora band, Backyard Babies, för albumet Total 13.

Dregens liv har allt det man vill ha av en biografi, de tre mytologiska benen sex, droger och rock´n´roll. Men även ett livslångt personligt drama som började när han vid 11 års ålder blev ögonvittne till att hans pappa hängde sig, och 2004 hamnade han och hans fru, artisten Pernilla Andersson Dregen, mitt i tsunamin.

Frälsningsarmén, Säpo, Hells Angels, kronprinsessan Victoria, tampongsvingande punkbrudar från Los Angeles, Guns N´ Roses, AC/DC och många fler med dem. Dregen har hängt med dem alla och spelat med och för de flesta.

Berättelsen om Dregens liv är ett bevis för att sanningen överträffar dikten.

Läs mer

Tore S Börjesson, Andreas Dregen

Dregen