Född på en söndag

Författare

PeKå Englund

Född på en söndag

2016-01-04

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2016-01-04

Formgivare omslag

Anders Timrén

Kategori

Romaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok, Storpocket

Produktion

Papper

Bokpapper trähaltigt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113072289

Antal Sidor

466

Vikt (kg)

0.475

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

Redaktionschefen Nick är degraderad till reporter och gör livet surt för alla på tidningen. Humöret blir bara sämre ju närmare ettårsdagen av sonen Benjis död kommer.

Hemma är han mer tillbakadragen och har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Ena dottern har flytt till Australien. Den andra försöker han förtvivlat återupprätta sig själv som pappa till utan att lyckas. Men kanske kan Håkan Hellströms musik öppna dörren till både Nicks och dotterns hjärta när de försöker överleva att familjens sexåring inte finns mer?

Det finns en ljusglimt i tillvaron: chefens leende. Hon kallas Krokodilen och han räknar hennes tänder i smyg. Två, fyra, sex, åtta hur stort kan det där underbara leendet egentligen bli? Och är det så smart att röka upp dotterns hasch och trassla till det om han vill få reda på det?

PeKå Englund följer upp framgången med debutromanen Född på en söndag med en rörande och djupt humoristisk roman om att våga ge livet en andra chans.

Läs mer

PeKå Englund

Några rader till Svartåns finaste krokodil

Om boken

Tintins äventyr, gamla byggjobbare, fotbollslaget Stoke City och sopranen Maria Callas är den sköra tråd som håller ihop tillvaron för Jalle Engman som ung.

Som vuxen blir han en framgångsrik varumärkeskonsult. En dag får han en udda kund med en lika udda frontfigur: Kungliga Operan och den unga sångfågeln Hanna Kjöle. Jarl Engmans uppdrag blir att bygga den unga stjärnans självförtroende och varumärke - en till synes ofarlig uppgift. Snart finner Jarl dock att jobb och privatliv flyter samman.

Journalisten PeKå Englund romandebuterar med en både dråplig och varm berättelse om hur man upprepar misstag och det tragikomiska i att man - utan att förstå det - återskapar det elände man tror sig ha flytt från.

Läs mer

Född på en söndag

PeKå Englund

Född på en söndag

Nyheter

Foto: Giphy

20 december 2016

16 böcker att läsa i jul

Nyheter