Universums minsta ljus

Författare

Sara Seager

Översättare

Nik Ruth Persson

Universums minsta ljus

2021-02-08

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2021-02-08

Översättare

Nik Ruth Persson

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

The Smallest Lights in the Universe

Originalspråk

Engelska

Inläsare

Jessica Liedberg

Format

Inbunden, Ljudbok, E-bok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113092171

Böcker av författaren

Om boken

En tragedi tvingar den världsberömda astrofysikern och exoplanetforskaren Sara Seager att uppfinna sig själv på nytt. Hon som ägnat varje vaken minut åt att hitta liv på andra planeter måste nu återerövra sitt eget liv.

Saras liv gick som på räls. En karriär som forskare på MIT och ett lyckligt familjeliv med maken Mike och deras två söner. Mike skötte det jordiska medan Sara kunde ägna sig åt gåtorna i universum. När Mike dör i cancer rasar tillvaron samman. 40 år gammal står Sara som ensamstående mamma till två små pojkar. Hon har aldrig tidigare behövt tänka på hur man tar hand om ett hem och en familj. Hon får senare diagnosen Aspergers syndrom och inser att Mike varit oumbärlig för allt som handlar om vardag.

I denna nakna och fängslande memoar får vi följa Saras sorgearbete och kamp för att navigera i en helt ny verklighet. Innebär den nya tillvaron att hon måste ge upp sin dröm? Med en forskares envishet tar hon sig an de uppgifter som kallas livet. Längs vägen upptäcker hon den kraft som vänskap och kärlek kan ge. Samtidigt fortsätter hon att söka efter universums minsta ljus.

Läs mer

Sara Seager

Universums minsta ljus