Kodnamn Flamingo

Författare

Kate Atkinson

Översättare

Ing-Britt Björklund

Kodnamn Flamingo

Svenska

2019-09-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Ing-Britt Björklund

Författare

Publiceringsdatum

2019-09-05

Formgivare omslag

Alette Bertelsen

Bokinformation

Originaltitel

Transcription

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

E-bok, Inbunden, Ljudbok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113092836

Böcker av författaren

Om boken

”Uppsluppet och sprakande om lekande lust och mörka begär.” Femina
”en sprudlande mix av kriminalitet och romantik” Allers"Hon har djupet i personskildringen och bredden i miljöerna" Go'kväll, SVT"Energin i texten, kvickheterna, liksom ömheten i varje karakterisering bidrar till njutbar läsning och god underhållning." Västerbottens-KurirenÅret är 1926 och i Storbritannien håller man fortfarande på att återhämta sig efter kriget. London har blivit centrum för ett nytt och uppsluppet nattliv. På nattklubbarna i Soho trängs adelsmän, filmstjärnor och kriminella. Privata dansföreställningar säljs för en shilling, av unga kvinnor och flickor som drömmer om något större. En av dem är oskuldsfulla Freda, som har siktet inställt på att inta storstadens teaterscener. Tillsammans med sin väluppfostrade och naiva vän Florence tar hon sig fram i London, men verkligheten visar sig snart vara hårdare än de föreställt sig.Den ökända drottningen i denna glamorösa värld heter Nellie Coker. Hon är hänsynslös och har höga ambitioner för alla sina sex barn, framför allt för äldste sonen Niven, som har förändrats avsevärt sedan han kom hem från kriget. Men framgång föder fiender, och snart visar sig hoten mot Nellies imperium komma både utifrån och inifrån. För trots allt glitter och all glamour så har nattlivet i Soho en baksida: det är en värld där det är alltför lätt att tappa bort sig själv.Kate Atkinson slog igenom med I museets dolda vrår som belönades med Whitbread Book of the Year och har haft stora framgångar med flera av sina böcker, bland annat Liv efter liv och En gud i spillror.

Läs mer

Kate Atkinson

Glädjens palats

Om boken

"De flesta författare önskar innerligt att de skulle kunna skriva ett mästerverk så bra som detta." Daily Telegraph

Kate Atkinson återvänder till andra världskriget med en spionroman som förnyar genren.

Året är 1940. Artonåriga Julia Armstrong blir motvilligt rekryterad till spionbranschen. Hon skickas till en obskyr liten avdelning tillhörande MI5, där hon får i uppdrag att dokumentera brittiska nazisympatisörers förehavanden. Ett arbete som gör henne både utmattad och skräckslagen. Men efter krigets slut tar hon för givet att den perioden i hennes liv har förpassats till historien för alltid.

Tio år senare är hon radioproducent på BBC, och blir oväntat konfronterad med sitt förflutna. Ett annat slags krig utspelar sig nu, på ett annat slagfält, men Julia känner sig återigen hotad. Räkenskapens timme är slagen, och hon börjar äntligen förstå att det inte finns några handlingar utan konsekvenser.

Kodnamn Flamingo är ett verk av sällsynt djup, en storartad och kraftfull roman, full av kvickhet och empati, från en av de bästa författarna i modern tid.

"Smart, rolig och med samma tempo som en spionthriller." The Guardian

Läs mer

Kodnamn Flamingo

Kate Atkinson

Kodnamn Flamingo

Nyheter

Foto: Helen Clyne

3 september 2019

En spionroman som förnyar genren

Nyheter