Kristendomens historia i Sverige

Författare

Christer Hedin

Kristendomens historia i Sverige

Svenska

2019-04-08

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Religion

Författare

Publiceringsdatum

2019-04-08

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

E-bok, Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113101170

Antal Sidor

318

Ryggbredd (mm)

1

Böcker av författaren

Om boken

"På sitt karaktäristiskt klartänkta och pedagogiska sätt berättar Christer Hedin historien om Sveriges kristendom. Hans bok skildrar det intrikata samspel mellan politik, kulturliv och idéutveckling som format svensk religionshistoria från 800-talet och framåt.

Författarens lärdom, klarheten i framställningen och textens överskådlighet gör Kristendomens historia i Sverige till ett viktigt bidrag och till värdefull läsning för den som vill förstå historien bakom det här landets säregna religionssituation."

David Thurfjell
Professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola

"En utmärkt introduktion till kristendomens historia i Sverige, från Ansgars missionsresor till nutid. Christer Hedin visar hur kyrkan har varit viktig för det svenska nationsbygget och verkat både som sammanhållande och åtskiljande kraft. Boken fyller ett tomrum i svensk religionshistoria."

Susanne Olsson
Professor i religionshistoria vid Stockholms universitet

Christer Hedin är religionshistoriker verksam vid Stockholms universitet. Han har publicerat ett flertal böcker, däribland Ingenting är anstötligare än sanningen. Religion och politik hos Torgny Segerstedt (2013), Islams historia: tro och traditioner genom tiderna (2010), Den äldsta kyrkan: förkunnelse, förföljelse och framgång under fem sekel (2007) och Islam och västerlandet: möten, myter och motsättningar (2006).

Läs mer

Christer Hedin

Kristendomens historia i Sverige