Ropa stenarna tillbaka

Författare

Heidi von Born

Ropa stenarna tillbaka

Svenska

2020-01-20

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Heidi von Born

Publiceringsdatum

2020-01-20

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Ljudbok, Häftad, E-bok

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113109176

Antal Sidor

317

Vikt (kg)

0.02

Ryggbredd (mm)

2

Höjd (mm)

210.5

Bredd (mm)

135.5

Böcker av författaren

Om boken

Den dominerande husfadern Theodor styr sin familj, den borgerliga familjen Lieberman, med järnhand. Det är slutet av 30-talet och modern Malvine sliter med att mätta sina fyra barns munnar och samtidigt navigera i sin makes bestämda åsikter om hur saker och ting ska vara. Det är först när Theodor allt oftare ger sig ut på hemliga ärenden på stan och senare drabbas av sjukdom som hans stora hemlighet avslöjas - och familjen finner mod att stå upp mot tyrannen som gått bakom deras rygg.

Hummerkriget utkom första gången 1983 och har filmatiserats.

Läs mer

Heidi von Born

Hummerkriget

Om boken

Det är i början av 60-talet i ett Stockholm som har vuxit och blivit en modern storstad. Ansel von Morian, ansvarsfull familjefader och släktens överhuvud, börjar bli gammal. Ledet av kollegor börjar tunnas ut och han känner sig allt mer ensam och övergiven. Men värst av allt är skuggan av lillebror Fedors självmord några år tidigare.

Under tiden som det förflutna även hinner upp Ansels hustru Charlotta och kräver en sorts redovisning, har dottern Henrika i sin tur skilt sig från Marius och flyttat till den för Ansel okända stadsdelen Kungsholmen. Dotterdottern Bennie har blivit tonåring och utsätts för Marius obehagliga maktspel. I morbror Stellan hittar hon, som tur är, en bundsförvant. Frans Michael, Ansels son med före detta älskarinnan Susanna, har blivit en snabbtänkt, språkbegåvad gymnasist och hans syster Hedvig har lämnat hemmet för att ägna sig åt att sy kläder.

Så växlar skuggor och sol i den växande staden omkring familjen Morian, så följer släktled efter släktled, nya insatser på förluster. Framtiden finns hos de unga, de som är barn av förändringens tid, arvtagare till en av världens vackraste städer, förvaltare av de drömmar staden föder och de stordåd staden kräver.

Läs mer

Ett bländande ljus

Heidi von Born

Ett bländande ljus

Om boken

"Det var den största katt jag någonsin sett. Lika stor som min vän Oscars labrador - och lika svart. Dess ögon lyste neongula i källaren. "Du är min nu", sa den och slickade sig om nosen med sin rosa tunga. "Min, min, min ..."

Clara är en vanlig, lite blyg tjej som älskar djur. Hennes alldagliga liv tar sig en överraskande vändning när hon blir angripen av en konstig katt som, förutom att lukta underligt av hav och tång, kan tala! Katten dyker upp på de mest märkliga ställen. När Clara dessutom blir inblandad i en mystisk olycka orsakad av ett slags fågelkvinna bestämmer sig Claras mamma för att berätta sanningen för sin dotter, en sanning som hon hittills hållit dold. Clara har övernaturliga förmågor och hennes familj tillhör en ätt av vildhäxor, en särskild sorts häxa som har en alldeles unik kontakt med allt det vilda - naturen och alla otämjda djur.

Claras mamma tar med henne till en okänd moster, Isa, som också är en vildhäxa. Clara invigs i häxlivets alla hemligheter och hon får gå på "boot camp" för att lära sig hantera sin nya värld. I början har Clara inte så stora tankar om sig själv, men resan till den magiska världen, mötet med Isa och andra häxor får långsamt Clara att förstå hur mycket som finns dolt i henne.
Fågelkvinnan visar sig vara den fallna vildhäxan Kimara, som till varje pris vill ha tag i Clara. För att kunna kämpa mot Kimara kommer Clara att behöva alla sina nyförvärvade häxförmågor ...

Nordens fantasydrottning är tillbaka med ännu en serie om trolldom och magi med en stark tjej i huvudrollen. Den här gången för en lite yngre läsekrets.

Omslag av Halewijn Bulckaen, www.halewijnbulckaen.com

Läs mer

Eldprovet

Heidi von Born, Lene Kaaberbøl

Eldprovet

Om boken

Heidi von Borns andra roman om familjen von Morian tar sin början tidigt 1946, det första efterkrigsåret när Europa ligger i spillror. Ansel von Morians två barn med hustrun Charlotta är nu vuxna. Deras halvsyskon lever i en annan del av staden utan att finnas officiellt. Deras existens gör Charlotta, romanens centrala gestalt, till en kvinna på gränsen till sammanbrott. Henrika, hennes dotter, är sedan ett år gift med Marius, konstnär med vaga konturer. Deras äktenskap befinner sig i slagskugga. Ansels bror Fedor finns i utkanten av familjecirkeln, en drömmare med ständigt nya gäckande mål. Han är, liksom det unga finska hembiträdet Satu, iakttagare av familjedramat.

Läs mer

En högtidlig yra

Heidi von Born

En högtidlig yra

Om boken

Ella lever ensam i Atlas efter brodern Nisses död. Länge har hon drömt om att få lära känna sitt andra hemland Italien. Hon säger upp sig och reser till Rom på vinst och förlust. Under ett år lever hon där, men utstött och förnedrad flyr hon tillbaka till sin stad. Ella upptäcker att ingen eller ingenting väntar henne i Stockholm. Hon får börja om igen. Under det sorgeår som följer förstår hon att man inte behöver vara slav under sitt öde.

Den vita öknen (1986) är tredje boken om Ella efter Hungerbarnen och Kungariket Atlas och följs av Tiden är en tjuv och Ropa stenarna tillbaka.

Heidi von Born (1936-2018) debuterade 1956 med diktsamlingen Det förtrollade huset, men är mest känd som romanförfattare och Stockholmsskildrare.

Läs mer

Den vita öknen

Heidi von Born

Den vita öknen

Nyheter

Foto: Mia Askerlund

28 december 2018

Vi minns Heidi von Born

Nyheter