Insekter

Författare

Bengt-Olof Landin

Insekter

1997-02-01

Svenska

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Illustratör

Edgar Hahnewald

,  

Cynthia O´Brien

Publiceringsdatum

1997-02-01

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Illustratör

Edgar Hahnewald, Cynthia O´Brien

Format

Flexband, Häftad, Häftad, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119613714

Antal Sidor

143

Vikt (kg)

0.241

Böcker av författaren

Om boken

Läs mer

Bengt-Olof Landin, Edgar Hahnewald, Cynthia O´Brien

Insekter i färg

Om boken

Att känna till våra vanligaste insekter anses nästan tillhöra allmänbildningen. I den här boken hittar du 180 av Sveriges vanligaste arter.

Insekterna hör till de ryggradslösa djuren och saknar alltså inre skelett. I stället omges de av ett yttre skal som omsluter de inre organen. De har sex ben, till skillnad från spindeldjur, som har åtta. Under sin livstid genomgår en insekt ett antal omvandlingar, som i vissa fall är synnerligen påtagliga. Än så länge har cirka en miljon insektsarter beskrivits, men fler återstår. Uppemot hundra tusen insektsarter har påträffats i Europa, varav en fjärdedel i Sverige.

Insekter innehåller färgillustrationer av 180 arter. Den visar många av de vanligaste eller intressantaste arterna med ungefärlig beskrivning av utseende, utbredning, miljö och levnadssätt. Den innehåller dessutom en översiktsplansch över insektsgrupperna.

Lilla fälthandboken är en ny serie praktiska guider i fickformat. Samtliga har ett skyddande plastfodral och en miniposter. De övriga titlarna i serien är Flora, Fjärilar, Fåglar, Träd & buskar samt Trädgårdens djur.

Läs mer

Insekter

Bengt-Olof Landin

Insekter