De goda systrarna

Författare

Leif Davidsen

Översättare

Mona Eriksson

De goda systrarna

Svenska

2002-06-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Mona Eriksson

Författare

Publiceringsdatum

2002-06-10

Bokinformation

Originaltitel

De gode søstre

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Kartonnage, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151839783

Antal Sidor

397

Vikt (kg)

0.852

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Den okända hustrun är en berättelse om ett försvinnande i det nya Ryssland. Det är en tight thriller med ett starkt kärlekstema.

Den danske affärsmannen och före detta jägarsoldaten Marcus och hans ryska hustru, Nathalie, befinner sig på en flodkryssning i hennes forna hemland. Men Nathalie försvinner spårlöst från fartyget och det får Marcus att ge sig ut på en lång och dramatisk resa.
Marcus efterforskningar leder honom från hemmet på Østerbro till de nyrika kretsarna i Nice. Till Putins postkommunistiska Ryssland och till det moderna Japan. Men spåren leder vidare: mot terroriströrelser, stalintidens fångläger - och en sägenomspunnen försvunnen skatt.
Under sin långa resa letar Marcus inte bara efter Nathalie, utan också efter hennes verkliga identitet och det hemliga liv hon har levt under deras lyckliga tioåriga äktenskap. Känner han egentligen sin hustru - och vem är han själv?

Läs mer

Leif Davidsen

Den okända hustrun

Om boken

Detta är den fristående uppföljaren till Den lejde mördaren, som utkommit i flera utgåvor i Sverige. När den boken slutade hade ett minutiöst planlagt stadsbesök av den kontroversiella författarinnan Sara Santanda slutat i blod och död. Gärningsmannen, Vuk, var spårlöst försvunnen. Nu börjar mardrömmen om, när världens hotbild drastiskt förändras efter terrordåden mot USA:s hjärta. Mannen som kallades Vuk lever under falsk identitet i utkanten av Kaliforniens öken, dit han tar turister på överlevnadskurser. Han trivs med sin ganska vanliga amerikanska förortstillvaro med fru och barn, men kan aldrig känna sig riktigt säker på att spåren efter alla år som yrkesmördare helt har sopats igen. Så flyger terroristerna in i World Trade Center den 11 september och tillvaron för alla som lever på förfalskade dokument i USA rämnar. Så också för Vuk, som fängslas och pumpas på upplysningar om terroristnätverk med förgreningar in i det forna Jugoslavien. För att få maximal användning av honom, sprider man ut att han dödats i ett flyktförsök... I Köpenhamn samlas samtidigt i hemlighet en liten grupp människor under ledning av Per Toftlund, med uppgift att kartlägga terrorhot mot Danmark. I gruppen ingår Aisha, muslimsk akademiker, och mellan henne och Per växer något fram som kan bli mer än vänskap, alltmedan Pers äktenskap knakar under de påfrestningar som det isolerade spa-ningsarbetet innebär. Gruppens första indikation på att Danmark kanske inte är så skyddat som de trott är när en vanlig arabisk affärsman plötsligt visar sig ha helt olika identiteter: i Köpenhamn som välklädd västerlänning som rör sig i de bästa kretsar, i London med en helt annan, fundamentalistisk framtoning. Och någonstans finns beröringspunkter till den man som ofta dyker upp i Per Toftlunds värsta mardrömmar: Vuk, vars framfarter kostat flera människor som stått Per nära livet...

Läs mer

Fienden i spegeln

Leif Davidsen

Fienden i spegeln

Om boken

Leif Davidsen, mest känd som författare till bl a Paparazzons heder, Den lejde mördaren och De goda systrarna, blev 1980 som ung journalist skickad som utrikeskorrespondent till Sovjet. Det blev början på ett flera år långt uppehåll i landet, och på ett författarskap som hämtat mycket inspiration från öst. Tjugo år senare återvänder han som turist, för att göra en flodresa från Moskva till de ökända fängelserna i Gulag, med det gamla skeppet Dostojevskij. Resan utgör ramen för en personlig reseskildring, där dåtid blandas med nutid i en mosaik som blir till en fascinerande bild av ett land i förvandling från supermakt till nationalstat, från kommunism till kapitalism. Hur ser gamla Sovjetunionen ut idag? Hur lever folk, vilka glädjeämnen och motsättningar finns under ytan? Vad finns kvar av kommunistiska levnadsmönster, vad tror de unga på, hur märker man av den nya maffian? Leif Davidsen är född 1950. Han har i många år varit en av de mest kända journalisterna vid dansk tv:s utrikesredaktion och en av Nordens främsta kriminalförfattare. Hans spänningsromaner utspelar sig ofta i internationella miljöer och han översätts i bland annat USA, England, Frankrike och Norge. 1999 tilldelades Leif Davidsen Det skandinaviska kriminalsällskapets pris Glasnyckeln för Paparazzons heder som också har översatts till tio språk. 1989 fick han Det Danske Kriminalakademis Palle Rosenkrantz pris för kriminalromanen Den russiske sangerinde. 2001 utkom Den lejde mördaren på svenska och visades också som TV-film med Philip Zandén i en av huvudrollerna. Även Paparazzons heder kommer att filmas. Översättare: Mona Eriksson

Läs mer

Dostojevskijs sista resa

Leif Davidsen

Dostojevskijs sista resa

Om boken

Mitt under en föreläsningsturné i f d Östeuropa får historikern Teddy Pedersen besök av en okänd kvinna som påstår sig vara hans halvsyster, frukten av en kärleksaffär mellan deras gemensamme danske far och en kroatisk kvinna. Teddy minns inte sin far men vet att han försvann i Tyskland efter kriget. Som bevis har kvinnan ett fotografi av faderns i SS-uniform... Per Toftlund, polisen som var med i Den lejde mördaren, kopplas in på fallet via ett mord i Budapest och en spionaffär som lett fram till det som inte kunde hända - att ett NATO-plan skjuts ner. Någon - kanske en dansk - har försett fienden med upplysningar. Spåren leder leder via det kalla kriget till ockupationstidens Danmark och kulminerar i en konfrontation mellan två kvinnor - de goda systrarna... Leif Davidsen var under många år journalist vid dansk tv:s utrikesredaktion. Han är ett av de mest välkända namnen inom thrillergenren i dag och hans böcker översätts till ett tiotal språk och utkommer både i Europa och USA. Paparazzons heder (Prisma 2000) tilldelades bl a Glasnyckeln för årets bästa skandinaviska kriminalroman. Den lejde mördaren (2001) har filmats för TV. Filmen tilldelades Prix Italia i dramaklassen. De goda systrarna har sålt i 75.000 exemplar i Danmark.

Läs mer

De goda systrarna

Leif Davidsen

De goda systrarna

Om boken

Fyra miljoner dollar är priset för den berömda iranska författaren Sara Santanda. Det är vad mullorna är villiga att betala den som utför deras fatwa, dödsdomen. Tillfället kommer när hon inbjuds till Köpenhamn.
Någonstans i det forna Jugoslavien ingår en ung man ett kontrakt om att mörda Sara. Mannen är Vuk, en ung man som blivit krigets offer och yrkesmördare.
Säkerhetstjänstens Per Toftlund famlar i blindo tills slutligen Lise Carlsen, kulturjournalist och PEN-klubbens ordförande, ger honom ett uppslag. Jakten på mördaren är en jakt mot klockan - en jakt som också kräver många oskyldiga offer. Leif Davidsen är thrillerförfattare av internationella mått. 1999 hade han stor framgång med Paparazzons heder som gav honom Skandinaviska kriminalsällskapets pris Glasnyckeln. Den var också en av de fem nominerade till bästa utländska deckare av Svenska Deckarakademin.

Läs mer

Den lejde mördaren

Leif Davidsen

Den lejde mördaren

Om boken

"En politisk thriller, svart som spanskt kaffe och lika fascinerande som en blodig tjurfäktning. Ta det som en varning, men framför allt och i högsta grad som en rekommendation!"
Politiken

Peter Lime är fotograf och bosatt i Spanien. Han är paparazzo - skandalfotograf. En dag fångar han ett motiv som skall komma att förändra hans liv. En minister i spanska regeringen seglar med sin älskarinna in i den ensliga badvik där Peter väntat i timmar. Kameran går, bilderna blir sensationella! Men sådant gör man inte ostraffat...
Så dyker en bild från Peters förflutna upp - bilden av en gåtfull kvinna. De två bilderna tycks först inte hänga ihop, men ett blodigt attentat får honom trots allt att söka ett samband. Det förflutna blir levande och visar sig ha förgreningar till både ETA, IRA och Stasi.

Leif Davidsen är dansk tv-journalist och en av Nordens främsta kriminalförfattare. 1999 mottog han det skandinaviska kriminalsällskapets pris, Glasnyckeln, för Paparazzons heder.

Läs mer

Paparazzons heder

Leif Davidsen

Paparazzons heder