Matbröd

Författare

Tulla Grünberger

Matbröd

Svenska

2003-09-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Publiceringsdatum

2003-09-04

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Ann Lindberg

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151841021

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.737

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

225

Bredd (mm)

250

Böcker av författaren

Om boken

En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.

"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."

Läs mer

Tulla Grünberger

Matbröd