Aktivering

Författare

Nina Roegner

Aktivering

Svenska

2005-05-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Publiceringsdatum

2005-05-19

Illustratör

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Illustratör

Alexandra Kamis

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843773

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.482

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

250

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

Vissa hundar och hundägare tycks gå igenom livet stretande, med olika viljor, åt var sitt håll. Mycket energi går åt till att försöka överlista varandra, från både hundens och ägarens sida. Ibland blir hundar till och med utdömda för att de inte beter sig som de "ska".

Samma ägare som dömt ut sin hund brukar bli mycket förvånade när de ser hur duktig hunden kan bli om den istället motiveras att använda sin envishet och energi i samarbete med sin ägare. Den kan till exempel lära sig att pussla, hämta borttappade vantar, bära tidningen eller liknande. Det visar sig dessutom många gånger att det är de allra "jobbigaste" hundarna som kan lära sig de svåraste konsterna.
Uthållighet och envishet är nämligen utmärkta egenskaper i inlärningssammanhang. Om man lyckas hitta rätt väg att nå fram till hunden, finns det inga gränser för vad den kan lära sig.

Det är detta boken handlar om. I Aktivering finns både enkla och lite svårare övningar, vilket gör att den passar hela familjen. Den är pedagogiskt upplagd med steg-för-steg-illustrationer till alla övningar, för att man ska kunna träna både enskilt hemma men också på kurser. Boken innehåller sammanlagt cirka 25 olika övningar både för inom- och utomhusbruk.
För de pedagogiska illustrationerna i boken står Alexandra Kamis.

Läs mer

Nina Roegner

Aktivering

Om boken

Att leva tillsammans med en valp som blir unghund är lite som att dansa tango. Det krävs stor inlevelseförmåga, och en övertydlighet när man leder och visar. Dessemellan ska man vara följsam men ändå alltid beredd på tvära svängar!

Unga hundar ÄR påfrestande och de har hyss för sig! Man får helt enkelt vara beredd på att bli överlistad någon gång och det är snarare en regel än undantag att man stöter på motgångar, men problem är till för att övervinnas! Ett motto för unghundsägaren kan vara: "En gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket". Om hunden däremot fortsätter att upprepa ett negativt beteende finns det inga ursäkter; då är det hög tid att agera!
Målsättningen måste vara att vi dag för dag ska bli skickligare på att "läsa" vår hund för att kunna förutsäga hur den kommer att reagera i olika situationer. Först då kan man vara förberedd och ligga steget före. Även om det ibland känns motigt ger träning trots allt färdighet och hur mycket man än önskar att det vore så, fungerar det inte att stoppa undan hunden i byrån vid sju månaders ålder för att ta fram den tre år senare, färdigtränad och klar…Läs mer

Från valp till unghund - utan problem!

Nina Roegner, Ursula Wilby

Från valp till unghund - utan problem!